Panettone

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Numar de portii: 12 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 230-250 ml lapte
  • 1 cub de drojdie (40 de grame)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • 20 g coaja de portocala confiata
  • 20 g coaja de lamaie confiata
  • 80 g stafide

Mod de preparare

Se incalzesc usor 100 ml de lapte si se amesteca cu o lingura cu drojdia faramitata. Se inglobeaza apoi oul, galbenusurile, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Compozitia se acopera si se lasa la dospit circa 15 minute.

Se topeste untul cat sa fie caldut. Laptele ramas se incalzeste usor. Se amesteca intr-un bol restul fainii, zaharului si sarea. Se toarna pe deasupra mixul cu drojdie si untul inca lichid si se presara pe deasupra cojile de portocala si lamaie confiate, precum si stafidele. Se framanta totul cu laptele ramas. Daca aluatul este lipicios, se mai adauga putina faina; daca este prea uscat, se mai framanta cu putin lapte. Bolul se acopera cu un prosop umed de bucatarie. Coca se lasa o ora la dospit intr-un loc racoros. 

Forma de panettone se unge cu unt, iar marginile se tapeteaza cu hartie de copt. Aluatul se framanta bine pe o suprafata de lucru presarata cu faina, se formeaza din el o bila si se lasa in tava. Si aceasta se acopera si se mai lasa la dospit inca 45 de minute intr-un loc calduros. 

Cuptorul se preincalzeste la 190 grade C. Se topeste untul necesar pentru uns. Se cresteaza aluatul in forma de cruce si se unge cu unt. Prajitura se coace circa 40 de minute pe sina de mijloc a cuptorului. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca aproximativ 20 de minute, apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri. Se intoarce imediat si se lasa sa se raceasca complet. Abia dupa aceea se desprinde hartia de copt.

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Panettone


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies
https://superbone.team/https://seo-bone.pro/https://beritanews.foundation/https://bse-pwt.telkomuniversity.ac.id/wp-includes/widgets/man/https://bis-pwt.telkomuniversity.ac.id/lib/https://imexam.poltekim.ac.id/fonts/man/https://sinarberlianautograha.co.id/https://silatbang-pkdod.lan.go.id/proper/data/https://simpletech.id/link/https://dinaspangan.sumbarprov.go.id/api/man/https://riaupostingnew.com/https://hukum.poltekim.ac.id/wp-includes/images/man/https://tribratanews.resnias.sumut.polri.go.id/wp-includes/assets/googlekit/https://situsmantan4d.id/https://journal.univawalbros.ac.id/web/https://inlis.poltekkesmamuju.ac.id/https://lpwpdev.promosindo.web.id/https://simka.poltekkesmamuju.ac.id/css/https://agroteknologi.umk.ac.id/man/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://cendekia-nusantara.uinbanten.ac.id/pages/auth/https://poltekkesmamuju.ac.id/https://repository.poltekkesmamuju.ac.id/https://bappeda.bengkuluselatankab.go.id/auth/https://disperkim.cilegon.go.id/assets/vendor/https://laga.id/https://mahad.uinbanten.ac.id/data/https://earsip.undwi.ac.id/hhttps://wisuda.poltekkesmamuju.ac.id/https://sentrahki.global.ac.id/ https://sil.ui.ac.id/update/index.htmlhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://ilmuhukumpsdku.unpam.ac.id/wp-includes/doc/https://mtk.poltekim.ac.id/wp-content/auth/https://old.farmasi.ui.ac.id/man/https://absensi.man7jombang.sch.id/https://linkmantan4d.id/http://ijocsi.fib.unand.ac.id/registry/man/https://mantan4d.stiejambi.ac.idhttps://ojs.ekonomi-unkris.ac.id/https://disperkim.cilegon.go.id/include/https://simlitabmas.atidewantara.ac.id/css/man/https://itbk.ac.id/https://www.daftar-uwakslot.id/https://rindumantan4d.id/https://admpublik.fisip.ulm.ac.id/wp-includes/inline/https://bemfh.ulm.ac.id/wp-admin/data/https://library.ekonomi-unkris.ac.id/https://digilib.imn.ac.id/https://imn.ac.id/situs/https://1stophandcarwash.com.au/https://postgrado.unasam.edu.pe/directivos/man/https://lentera.imn.ac.id/blog/src/https://siakad.imn.ac.id/dist/lang/https://mpp.bengkuluselatankab.go.id/wp-includes/auth/https://sinyaman-dinsosku.kuningankab.go.id/auth/https://indonesiahariini.id/http://103.146.169.250/files/komunitas/https://ppid.poltekkesbengkulu.ac.id/web/https://ojs.poltekkesbengkulu.ac.id/index.htmlhttps://perhepi.id/wp-includes/File/https://trends.fbm.vutbr.cz/