Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Orezul cu lapte reprezinta un desert care aminteste de perioada copilariei, de gustul dulce al acesteia. Este un desert care se pregateste usor, rapid si este sanatos, fiind binevenit atat unui copilas mic dar si unui prichindel maricel.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se alege orezul. Se spala orezul si se pune la fiert in apa. Cand a fiert se scurge apa, se pune laptele la fiert si se adauga peste acesta orezul. Se adauga zaharul si se amesteca.
Se lasa la foc mediu circa 30 de minute și se mai amesteca din cand in cand. In lapte se pot adauga cateva picaturi de esenta de migdale, rom sau vanilie sau se pot strecura continutul a catorva batoane de vanilie.
Spre final, cand orezul cu lapte este aproape gata, se adauga coaja rasa de lamaie. Se mai amesteca din cand in cand. Se serveste cu putina scortisoara.
Zaharul poate fi inlocuit cu miere (dar care se adauga la final) sau sirop de agave ori curmale.
Pofta buna!
Despre Andreea-Madalina Stama
Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.