Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Merele prajite cu inghetata de vanilie constituie un desert racoritor si foarte usor de gatit. Este binemeritat in zilele fierbinti de vara, bun de pregatit cand aveti invitati la masa in familie. Reteta contine si coniac la care puteti sa renuntati daca doriti sa o pregatiti pentru copii.
Iata ce ingrediente sunt necesare, dar mai ales cum se prepara rapid aceasta reteta.
Numar de portii: 6 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Intr-un bol mediu se amesteca merele cu sucul de lamaie. Sucul de lamaie va preveni oxidarea merelor.
Intr-o tigaie de marime mare se pune untul la foc mediu. Peste untul topit se adauga feliile de mere care se gatesc pret de 10 minute. Se amesteca ocazional. Se adauga vanilia, coniacul, scortisoara, zaharul brun si sarea. Se gateste amestecul pret de 5-6 minute. Amestecul se tine pe foc pana ce merele devin moi, dar nici sa se rupa. Dupa acest timp se ia vasul de pe foc si se da deoparte.
In sase pahare se pune o cantitate egala de inghetata de vanilie. In fiecare pahar se pun cate 5-6 felii de mere calite, apoi se pune peste acestea din sosul din tigaie. Se asezoneaza cu alune.
Pofta buna.
Despre Sorin Spanu
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.