Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat.
Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati.
Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan.
Numar de portii: 12 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se taie bucati untul si martipanul si se framanta impreuna cu restul ingredientelor pentru firimituri (125 g faina, 1 plic de zahar vanilat, 50 g zahar, un praf de sare). Aluatul se inveleste in folie si se pune la rece.
Cuptorul se preincalzeste la 175 °C. Se tapeteaza o tava pentru briose cu forme de hartie. Faina se amesteca cu bicarbonatul si cu praful de copt. Se inglobeaza scortisoara, apoi macul. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, dupa care se cerne pe deasupra mixul pe baza de faina.
Bananele se cojesc si se zdrobesc cu furculita. Se amesteca cu zeama de lamaie si creme fraiche, apoi se bat impreuna cu ouale. Compozitia se adauga peste mixul de faina, dupa care se bat toate ingredientele impreuna pana cand rezulta un aluat neted. Acesta se repartieaza in forme iar pe deasupra se presara firmiturile.
Briosele se coc pe sina de mijloc a cuptorului aproximativ 25 de minute.
Dupa expirarea timpului de coacere, briosele se scot cu grija din tava, se lasa sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri si se servesc pudrate cu zahar.
Pofta buna!
*1 priza = cat cuprinzi cu doua degete
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.