Trebuie sa iti vaccinezi copiii?
Vaccinurile au provocat o serie de discutii controversate in ultimii ani.
Cei mai multi parinti sunt preocupati fiindca nu stiu daca avantajele sunt mai importante decat dezavantajele sau daca beneficiile depasesc riscurile.
Trebuie sa iti vaccinezi copilul pentru a fi protejat de boli sau sunt vaccinurile defapt periculoase pentru sanatatea lui?
Despre refuzul vaccinurilor - pro si contra
Care sunt problemele ce pot sa apara daca nu ii administrezi copilului vaccinurile obligatorii? Vei avea probleme cu inscrierea lui la scoala?
In anumite cazuri, unitatile de invatamant au refuzat inscrierea unui copil pe motivul ca nu are schema nationala de vaccinare facuta. In alte cazuri, nu s-a tinut cont de acest lucru. Desi trebuie sa existe o regula general valabila, din pacate in Romania inca nu se intampla asta.
In anumite situatii, de exemplu atunci cand copiii au astm, riscul de a se imbolnavi de rubeola si de a suporta complicatii este mult mai mare. De aceea, in cazul lor medicii insista sa fie administrat vaccinul. Este un caz in care parintii trec peste preocupari din teama ca prichindelul sa nu sufere si mai mult daca se imbolnaveste de rubeola.
Alti parinti aleg sa isi vaccineze copiii in doze mai mici, administrate la distanta unele de altele. In acest caz, spera sa evite efectele secundare sau complicatiile ce pot sa intervina in urma vaccinarii. In plus, organismul copiilor suporta mai usor modificarile ce apar in sistemul lor imunitar.
Cele mai cunoscute argumente pentru a refuza vaccinarea sunt efectele secundare, riscul sa apara anumite complicatii sau chiar afectarea sistemului imunitar pe termen lung. Ideea ca de fapt organismul copilului este pregatit in mod natural sa se apare impotriva bolilor este cel mai discutat argument al parintilor care nu isi vaccineaza copiii.
Parintii care isi vaccineaza totusi copiii se gandesc ca riscul de a dobandi o boala si de a suporta complicatii este mai mare decat riscul aparitiei efectelor secundare.
In plus, daca mai multi copii sunt imunizati intr-o comunitate, scade riscul ca prichindelul tau sa se molipseasca de o anumita boala a copiilor contagioasa.
Vaccinurile sunt un mod eficient si sigur de a proteja populatia impotriva unor epidemii care sa iti puna viata in pericol.
Esti inca indecisa? Daca ai dubii privind administrarea vaccinurilor este recomandat sa te interesezi din surse certificate sau sa discuti cu medicul imunolog. Daca este un specialist in domeniu te poate ajuta cu raspunsurile la intrebari, mai ales in functie de starea de sanatate a copilului tau. Sunt cazuri in care vaccinurile sunt interzise.
Sfatul nostru este sa luati o decizie privind vaccinarea copilului pe baza discutiei cu medicul specialist dar si pe baza unor surse de informare certificate international. Sunt multe publicatii false despre efectele negative ale vaccinurilor si multe alte studii corect efectuate dar care sunt ignorate din temeri lipsite de fundament.
Comentarii legate de Trebuie sa iti vaccinezi copiii?
Vaccinurile sunt necesare pentru a feri copilul de boli (epidemii),de a suporta mai usor agresivitatea acestora,toate trebuie facute la timpul lor.