3 miscari ale bebelusilor si semnificatia lor
Bebelusul tau iti transmite anumite semnale pe care doar tu le recunosti.
Sunt anumite scancete, priviri, pozitii, tipuri de plans care te vor ajuta sa intelegi ce nevoie are bebelusul tau si cum il poti ajuta.
Chiar daca imediat dupa nastere pare mai dificil de identificat ce doreste puiutul tau, in scurta vreme te vei obisnui.Vei stii exact cand isi doreste sa manace, cand il doare ceva, cand plange pentru ca este prea obosit sau cand varsa lacrimi doar ca sa fie tinut in brate.
Sunt insa trei miscari pe care le fac toti bebelusii din lume, absolut toti.
Miscarile bebelusilor
Ridicarea picioruselor in dreptul burticii
Bebelusul isi ridica picioarele in dreptul burticii, pare ca se strange si de multe ori miscarea este insotita si de plans sau grimase.
Atunci cand are colici sau gaze in stomac sau colon, bebelusul se strange pentru a nu mai simti durere.
Il poti bate usor pe spate pentru a elimina gazele sau sa ii masezi burtica daca are colici. Cel mai bun "tratament" este sa il asezi pe burtica pe pieptul tau si se va calma mult mai repede - simte caldura la burtica si in plus aude bataile inimii tale, un sunet cu care este familiar inca din perioada de sarcina.
Intoarce privirea
Ii arati o jucarie draguta dar bebelusul intoarce capul in directia opusa. Iti transmite ca nu ii place activitatea respectiva dar nu are puterea sa isi controleze inca tot corpul. Uneori este chiar un semn de oboseala sau lipsa de interes pentru joc, mancare, obiect.
Iti recomand o plimbare care sa il relexeze sau pur si simplu un moment de pauza in care sa nu priveasca pe nimeni si nimic.
Arcuirea spatelui
Arcuirea bebelusului inseamna "nu mai vreau". Se poate arcui atunci cand vrei sa il ungi cu crema de protectie solara sau cand vrei sa il prinzi in scaunul de masina.
Daca ceea ce faci nu este extrem de important, e cazul sa te opresti. Daca e o masura de siguranta si protectie pentru bebelus, transforma totul intr-o joaca, spune o poezie, canta.
Interpreteaza-i semnalele
Ai nevoie de rabdare si observatie ca sa recunosti miscarile bebelusului, nu doar cele trei semnale prezentate, insa merita efortul.
Daca observi semnalul lui, vei anticipa ce isi doreste si nu se va ajunge la situatia in care sa planga. Daca vezi ca bebelusul incepe sa isi suga degetul, atunci deja o poti pregati pentru somnic, fara sa mai astepti plansul de oboseala.
Bebelusul nu poate vorbi dar apreciaza atunci cand mamica le indeplineste dorinta doar descifrandu-le comportamentul. O "comunicare" eficienta inca de acum va pune bazele unei relatii stranse, aproape telepatice, mai tarziu in copilarie si apoi in adolescenta.
Comentarii legate de 3 miscari ale bebelusilor si semnificatia lor