Alimente interzise in sarcina
Exista alimente interzise in sarcina sau nerecomandate fiindca pot afecta organismul sau fatul. In cazul in care doctorul ti-a oferit o lista de alimente ar fi bine sa o respecti; daca nu, tine totusi cont de indicatiile de mai jos.
O parte din sfaturi sunt recomandari pentru alimentatia in sarcina pe cand altele sunt indicatii ca urmare a cazurilor de probleme ce pot sa apara in sarcina daca sunt consumate alimente alterate, procesate sau pastrate in conditii incorecte.
Alimente interzise in timpul sarcinii
Gateste carnea si puiul foarte bine astfel incat sa nu existe urme de sange. Curata bine ustensilele cu care prepari carnea si curata puiul de piele. Elimini in acest fel riscul sa te imbolnavesti de toxoplasmoza, o boala care poate afecta foarte grav fetusul.
Spala bine fructele, legumele si salata pentru a elimina parazitii sau eventualele substante chimice.
Fierbe bine ouale pana cand albusul si galbenusul devin solide. Daca nu vrei sa risti intoxicatie alimentara, renunta la maioneza, inghetata sau frisca.
Evita pateurile sau branzeturile speciale care contin si mucegai. Poti sa mananci parmezan, mozzarella sau alte lactate din lapte pasteurizat. Eviti in acest fel sa te imbolnavesti de listerie - o boala care poate provoca avort spontan sau malformatii.
Bea numai lapte pasteurizat astfel incat germenii sa fie distrusi. Daca preferi insa lapte natural, fierbe-l inainte sa il consumi.
Nu manca ficat sau produse care contin ficat, cum ar fi pateurile sau carnatii din ficat - acestea contin foarte multa vitamina A si pot afecta fatul.
Evita sa mananci alune si produse care contin alune - unt de alune, chips-uri. Daca ai in familie persoane cu astm sau alergii, atunci nu manca deloc alune fiindca bebelusul tau va dezvolta o sensibilitate mai mare si risca sa dobandeasca anumite alergii.
Evita sa mananci carne de peste cu un continut bogat in mercur fiindca pot afecta dezvoltarea sistemului nervos al fetusului. Pestii interzisi: rechin, scrumbie, pestele-spada,pestii oceanici. Este permisa o cantitate de cel mult 150 de grame de ton sau 300 grame soici sau somon.
Adopta o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii si respecta restrictiile impuse de doctori. Nu uita de lista de analize obligatorii in sarcina care te ajuta sa identifici problemele din timp. Dezvoltarea normala a bebelusului tau depinde de tine iar urmarea unor sfaturi simple (de exe, consumul de acid folic) dar eficiente te ajuta sa ai o sarcina sanatoasa.
Comentarii legate de Alimente interzise sau nerecomandate in sarcina
Sa manance de toate, ce le prieste la fiecare mamica,ele stiu mai bine ce supotra si ce nu