Retete cu legume adaptate fiecarui sezon si care iti ofera cele mai bune idei de preparare a legumelor, fie ca e vorba de mancare, conserve sau simple gustari.
Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase.
Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta.
Am primit o provocare din partea Aptamil pe care am acceptat-o cu mult entuziasm: sa realizez o reteta delicioasa si sanatoasa pe baza de cereale Aptamil, care sa satisfaca gusturile fetitei mele.
Fiind in perioada diversificarii alimentatiei, alegerea unor retete sanatoase, rapide si gustoase este o misiune uneori dificila. Totusi, avand ca ingrediente fructe, legume si cereale, am reusit sa pregatesc o reteta care sa ii placa celui mai pretentios membru al familiei cand vine vorba de mancare.
Pentru ca nu ii ofer fetitei mele zahar si ma feresc de alimentele care contin conservanti sau coloranti, apreciez ca cerealele Aptamil nu contin aceste ingrediente ce pot duce in timp la probleme de sanatate. In plus, cerealele contin fier si iod, dar si alte vitamine care ajuta la mentinerea imunitatii organismului. Am ales combinatia cu legume si fructe tocmai pentru a ma asigura ca vitaminele si mineralele sunt obsorbite in cantitate cat mai mare in organism. Piersicile contin vitamina C si ajuta la absorbtia fierului, iar morcovii sunt bogati in vitamina A.
Supa de conopida si sofran este gustoasa si are o textura si o culoare placuta, fiind o reteta usor de pregatit. Constituie un aperitiv grozav servit in perioada sarbatorilor.
Daca nu aveti la dispozitie pasta de seminte crude de susan pregatita in casa, atunci se poate folosi o pasta de seminte de susan din comert.
Reteta de supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan reprezinta un aperitiv delicios, usor si racoritor. Este o alegere perfecta pentru un pranz in timpul verii sau pentru o cina usoara. Ardeii copti sunt cu siguranta in topul preferintelor culinare romanesti, iar combinatia cu parmezan si usturoi din crutoane ii da acestui preparat un gust magnific.
Dovleac cu sos de soia si tarhon constituie un aperitiv foarte usor de pregatit si delicios.
Acest fel de mancare este rapid, poate sa fie servit copiilor si are un gust foarte bun si aromat. Reteta se prepara in doar 15 minute, de aceea este potrivit cand vreti sa gatiti o reteta rapida pentru copii sau intreaga familie. Dovleacul poate sa fie folosit si drept garnitura pentru alte feluri de mancare.