Spectacole, ateliere si conferinte la Teatrul Tandarica

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie" ediția a 8-a, 22 noiembrie – 1 decembrie 2012 vă așteaptă la o săptămână plină de evenimente.
În cea de-a doua săptămână a festivalului, publicul larg este invitat la spectacole de teatru dedicate atât copiilor cât și adulților, ateliere educative menite să stimuleze creativitatea celor mici, conferințe care vor încerca să răspundă la întrebări esențiale legate de teatrul pentru copii și adolescenți, precum și lansări de carte.
Spectacolele de teatru, producții din România (București, Galați, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, Brașov) și din străinătate (Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), vă așteaptă să intrați în frumoasa lume a poveștilor și să faceți cunoștință cu minunatele personaje.
Programul spectacolelor îl găsiți aici: teatrultandarica.ro/festival.html
Atelierele educative “Aici-Acolo”care au avut loc azi, luni, de la orele 12.00 au fost susținute de Asociația pentru Teatru și Origami în România și reprezintă un program de introducere concretă a universului intercultural în lumea copiilor (3-11 ani) apelând la cele 5 simţuri. Programul este creat de Eugenia Barbu şi realizat de A.C.T.O.R.
Marți de la orele 14.00 cei mici și cei mari sunt așteptați la workshop –ul "Marionete cu șosete", susținut de Grațiela Ene, un atelier de construcție și creație de marionete în care șosetele prind viață!
Tot marți de la orele 17.00 editura RAO va lansa 4 cărți dedicate micuților cititori: „Numărăm până la 10", „Alfabetul desenat, mai uşor de învăţat", „Learn English with the Little Prince" şi „Le Francais avec le Petit Prince", iar miercuri la orele 17:00 Toma Hogea va lansa cartea : “Despre arta păpușarilor români. Dialoguri cu maeștrii scenei “, o istorie a Teatrului de Animație din România, vie, vorbită, cu marile personalități ale breslei păpușărești.
O secțiune importantă a acestui festival o constituie conferințele susținute de personalități marcante din lumea culturală atât din țară cât și din străinătate menite să analizeze și să dezbată situația teatrului de profil din lume, să facă o analiză a produsului cultural românesc și să găsească soluții pentru integrarea acestuia pe piața internațională.
Stephan Rabl, membru în Comitetul Executiv ASSITEJ International, actor și regizor în diverse companii, director artistic al unor festivaluri de prestigiu din Austria va explica mai multe despre “Noile metode pentru teatrul de copii și adolescenți” în cadrul conferinței cu acest nume care va avea loc marți 27 noiembrie, la orele 19:00.
Joi 29 noiembrie 2012, la orele 15:00, Kolja Burgschuld (AUSTRIA), manager și coordonator proiecte ASSITEJ Austria, ne va vorbi despre experiența austriacă din ASSITEJ, despre prezentarea rețelelor, proiectelor, organizării, problemelor şi soluţiilor, definind un tablou complet al unei organizații viabile.
Tot joi, de la orele 19.00 Stefan Fischer-Fels, director artistic al Teatrului Grips din Berlin și vice-preşedinte al ASSITEJ International va da numeroase impulsuri şi va pune întrebări cu scopul de a iniția o discuție fructuoasă cu participanții despre provocările pentru viitorul teatrului pentru copii.
Miercuri la orele 15:00, Daniel Klinger ne va vorbi despre Light design în teatru, Mihaela Michailov va face o analiză despre necesitatea unui teatru adecvat copiilor și adolescenților, in conferința "Al cui este teatrul pentru copii?" pe care o va sustine miercuri, la orele 20:00 iar Sabina Știrb ne va spune "De ce are nevoie si arta de PR?" vineri 30 Noiembrie 2012, la orele 15:00.
De asemenea miercuri, joi si vineri vor avea loc întâlniri importante de lucru cu directorii teatrelor de animație și pentru copii din România.
Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie” este organizat de Teatrul de Animație ŢĂNDĂRICĂ împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, ASSITEJ România şi UNIMA România și se desfășoară în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie. Această ediție a festivalului are ca motto ”Construim poduri. Trecem granițe” și are scopul de a aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului de animație și ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul Țăndărică, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, Școala nr.3 și Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii și adulți jucate de trupe de profil din România dar și din străinătate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), numeroase workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe susținute de personalități remarcabile din lumea teatrului mondial.
Comentarii legate de Spectacole, ateliere si conferinte la Teatrul Tandarica