Puțină muzică, puțin zgomot!
CREATIVE ARTS (www.creativearts.ro), împreună cu creart (www.creart.ro ) organizează începând de duminică, 10 noiembrie a.c., de la ora 14:00 la sediul creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (Bucureşti, Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1) atelierele de sunet “Puțină muzică, puțin zgomot!” cu Sașa-Liviu Stoianovici.
Atelierul de sunet se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani şi are ca scop dezvoltarea percepției auditive a copilului, cât și familiarizarea acestuia cu instrumentele muzicale. Punem un accent puternic pe îmbogațirea abilităților de comunicare a participanților.
Cursul va avea o abordare liberă asupra sunetului, fiind un pretext pentru dezvoltarea creativității copilului.
Vom experimenta relația dintre sunet și imagini, vom povesti despre câteva instrumente tradiționale de la noi, dar și din alte părți ale lumii - cobză, fluiere, tilincă, buhai, drâmbă, gong –şi vom finalize atelierul cu un mic concert.
- Atelierul se va repeta în două sesiuni fiecare fiind compusă din câte 3 şedinţe:
Sesiunea I: 10 noiembrie, 24 noiembrie, 8 decembrie
Sesiunea a II-a: 17 noiembrie, 1 decembrie, 15 decembrie
- Fiecare şedinţă durează 45 de minute.
- Costul atelierului este de 130 de lei pentru o sesiune de 3 şedinţe.
- Numărul maxim de participanţi este de 15 copii.
- Pentru înscriere şi alte informaţii contactaţi office@creativearts.ro sau 0721.321.890 (între orele 10:00 ṣi 20:00).
Desfășurare: Primele instrumente muzicale folosite de oameni aveau roluri bine definite, fiind provenite de multe ori din lucruri ce la început aveau alte destinații.
În prima parte a cursului, vom prezenta câteva instrumente românești, balcanice, asiatice, africane, încercând să găsim punctele lor comune, dar și diferențele. Le vom asculta, pipăi, mirosi, le vom întoarce pe toate părțile ca să aflăm cum au fost făcute. De asemenea, vom vedea ce se întâmpla când apa este supusă unei vibrații sonore, vom asculta diferitele sunete ale unui gong sau cinel, buhai sau kalimba. Vom povesti despre ciobani, muzicanți de la oraș, constructori de instrumente.
Partea a doua va fi dedicată realizării unor instrumente simple – zornăitoare, bâzâitoare, diverse tobițe și instrumente de suflat mai atipice. Le vom lipi, le vom umple cu fasole, le vom picta după cum vom dori.
Partea a treia: cursul se va încheia într-o notă muzicală (un mic exercițiu concertistic, în care fiecare copil va avea un rol bine definit).
Despre Sașa-Liviu Stoianovici: Saşa este artist vizual și interpret la cobză, baglama saz, diverse instrumente electronice. A avut expoziții și concerte atât în România, cât și în Germania, Olanda, Ungaria, Danemarca. De-a lungul vremii, a fost profesor de pictură, cercetător de teren, organizator de concerte, colaborator al Teatrului Național din Timișoara, al Muzeului Țăranului Român. Interesat de folclor, antropologie, educație non-formală, patrimoniu, meșteșuguri tradiționale.
Despre CREATIVE ARTS: este un centru de cultivare a creativităţii, creat în scopul descoperirii şi dezvoltării potenţialului creativ care se află în fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulţi. CREATIVE ARTS realizează o gama largă de ateliere, pentru toate vârstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei. Astfel, pasionaţii de arte frumoase vor putea studia, sub coordonarea specialiştilor, noţiuni teoretice şi practice de: pictură şi mozaic, croitorie, design textil, artă foto şi retouching fotografie de modă, ceramică şi modelaj, design interior, reciclare creativă, creaţie de bijuterii şi alte accesorii, muzică, actorie/improvizaţie şi stand-up comedy.
Despre creart: creart Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, întemeiat în 1957. creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică. Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.
Comentarii legate de Puțină muzică, puțin zgomot!