Avantajele masajului la bebelusi

Masajul pentru bebelusi este ocazia perfecta de a interactiona cu bebe si de a-i conferi un moment de relaxare si emotie. Atasamentul emotional fata de bebelusul tau devine mai puternic atunci cand petreci mai mult timp cu el si transformi fiecare moment in buna dispozitie si fericire. Iata cateva sfaturi pentru mamici legate de acest subiect!
Prin masaj, bebelusul tau beneficiaza de un moment de calmitate, caldura si relaxare. Stresul acumulat dupa cateva momente de plans este eliminat complet daca il masezi pe gat sau pe corp, bebelusul revenind rapid la starea lui normala.
Masajul are atat efect de relaxare cat si beneficii in materie de sanatate: ameliorarea simptomelor de colici, eliminarea stresului, reglarea digestiei, scurtarea timpului de adormire a bebelusului.
Avantajele masajului bebelusilor
Legatura emotionala cu bebelusul devine mai puternica, mai ales ca mama si micutul ei se ating si isi transmit reciproc energie pozitiva. Eliberarea de oxitocina are efecte benefice atat asupra mamei (atunci cand se pregateste sa alapteze) dar si asupra copilului (este calm si fericit).
Comunicarea se realizeaza implicit prin atingere, bebelusul percepand faptul ca este in siguranta, iubit si apreciat de mamica lui.
Stresul bebelusului apare atunci cand plange, cand este intr-un mediu cu oameni pe care nu-i recunoaste, cand este transportat in masina, cand interactioneaza cu alti bebelusi. Masajul il ajuta sa elimine starea de incordare (de multe ori manifestata prin arcuirea spatelui sau incordarea gatului si umerilor) si sa manance sau sa doarma linistit.
Relaxant pentru bebelus inseamna relaxare si pentru tine, prin transferul de energie intre tine si bebe. Controleaza-ti respiratia in timp ce masezi copilul si concentreaza-te sa ii asculti scancetele fericite - vei simti o stare de calm minunata.
Important Cresterea si dezvoltarea bebelusului tau este poate cel mai important avantaj al masajului. Circulatia sangelui, controlul greutatii, reglarea digestiei si calmarea durerilor provocate de colici sunt cateva din efectele benefice ale masajului special pentru nou-nascuti si copii mici.
Masajul trebuie sa fie usor, aplicandu-se creme hidratante speciale pentru copiii mici. Fie ca alegi sa il masezi cu ajutorul palmelor sau degetelor, mainile tale sa fie hidratate si curate. Aplica miscari circulare cu degetele sau misca palmele pe lungimea muschilor, daca masezi mainile si piciorusele copilului. In cazul eliminarii constipatiei, masajul pe burtica in sens circular (in sensul acelor de ceasornic si cu palma intinsa) este solutia ideala. In plus, miscarea picioruselor bebelusului - indoirea si intinderea lor ca si cum ar face genoflexiuni stand pe spate, ajuta la digestie si la functionarea colonului.
Comentarii legate de Avantajele masajului la bebelusi
BunaMa bucur ca ti-am intalnit boglul.Fetita mea cea mica are 3 luni jumate. Adora lapticul ca orice bebe, insa mi se pare ca papa ff putin. Suge 3-4 min apoi adoarme sau tine sanul in gurita pe post de suzeta. La proba suptului, mereu reiesea ca suge mai putin de jumate de cat ar fi trebuit. Din cauza asta o pun des la san, cateodata si la o ora, sau o ora si jumatate. Drii mi-au spus ca nu e bine, ca trebuie sa las macar 2-3 ore pauza. Are si perioade de somn de 3-4 ore. Noaptea doarme ff mult, nu se mai trezeste. Dupa prima luna am incercat sa-i dau completare, doar-doar sa vad eu ca mananca mai mult. Se pare ca copilul e mai destept decat maica-sa…se stramba tare la biberon si nu-l suporta. Rar mi-a papat 100 ml (in conditiile in care ar tb sa manance 130-150 ml la varsta ei). In fine, in ultima saptamana am avut toti ai casei o enteroviroza. La ea s-a manifestat prin scaderrea poftei de mancare si scaune apoase si verzi. In perioada asta nu a mai vrut deloc biberon, doar san. Acum imi doresc sa o alaptez cat mai mult. Vroiam sa te intreb daca e ok totusi sa o pun des la san…oare scaunele urate nu sunt si din cauza asta?Chiar am nevoie de incurajari, imi doresc enorm sa o alaptez.Sunt la al treilea copil si vreau sa savurez momentele astea, caci nu vor mai fi ocaziiCu primii doi am facut greseala (aceeasi!) sa bag completare dupa 4 luni…Acum vreau sa lupt mai mult!Multumesc pentru ca m-ai ascultat!
Fetita mea are 2 ani si iubeste si ea masajul, mai ales inainte de culcare; se intinde si rade fiindca stie ca urmeaza sedinta de masaj. Ii place mai ales atunci cand ii fac masaj la gat si inchide ochii de parca as hipnotiza-o. Sa iti traiasca bebelusul Mirela, mai ales ca e atat de micut. Mamici, va pupa mami si Crina!
Salutare mamici si pitici :) Sunt mamica fericita a unui baietel de 2 luni si jumatate. Confirm intru totul beneficiile masajului. De cand am ajuns acasa cu galusca noastra, ii facem masaj in fiecare zi, dupa baita. In prima luna, ii faceam baita la ora la care ar fi trebuit sa pape penultima masa. In timpul baitei uita de foame, dar dupa, cand vroiam sa facem masaj, tipa de mama focului pentru ca ii era foame. Si asa se scurta timpul pentru masaj. Apoi am hotarat sa ii facem baita mai devreme de penultima masa, ca sa avem timp suficient pentru masaj. Acum e foarte relaxat in timpul masajului, gangureste cu noi, rade, se simte foarte bine si doarme foarte bine. Uneori uit de notiunea timpului si ii masez bine bine fiecare particica a corpului, dar el imi aduce aminte ca mai trebuie si sa pape. Asa ca, recomand masajul in fiecare zi :) Pupici la pitici