Masa festiva - un prilej sa te simti bine alaturi de cei dragi
Când ne gândim la o masă festivă primul lucru care ne vine în minte este o sărbătoare. Fie că este una legală, comună , religioasă sau ziua cuiva. Zi de nume sau ziua de naștere. Ne raportăm diferit la ele pentru că sunt ocazii diferite.
Paștele și Crăciunul se vor petrece întotdeauna în familie, pe când, atunci când vine vorba despre ziua ta, e musai să-ți inviți și prietenii.
E ușor să pregătești masa pentru sărbători, aceleași mâncăruri tradiționale, în principiu nu lipsesc sarmalele, salata de bouef, cozonacul etc. Dar oare când trebuie să facem pur și simplu o masă pentru ziua aniversară, ce trebuie să luăm în calcul? Am realizat ca lumea își pierde prea mult vremea gândindu-se și ocupându-se de detaliile mesei și mai puțin de distracție sau de sărbătorit în sine.
1 Primul pas – să scoatem veșnicul aperitiv cu salam, cascaval, cârnăciori etc., și să-l înlocuim cu o salată de avocado, ciuperci umplute cu bacon și cașcaval și bruschete cu busuioc, usturoi și roșii mărunțite.
2 Pasul II - să păstrăm un singur fel de mâncare. Spre exemplu pui la ceaun, făcut afară în curte, la lemne cu un bol de cartofi tăiați mai mare și făcuți tot la ceaun. Merge asezonat cu un sos de usturoi bătut cu roșii sau smântână.
3 Pasul III- desertul. Păi e simplu. E vară, e cald, înghețată muuultă și un coș plin cu fructe proaspete. Ce bem? Înlocuim sucul cu limonadă și vinul cu bere rece (pentru fete cu lămâie).
4 Pasul IV- unde mâncăm? Păi, la curte sub cort, după ce în prealabil am udat de multe ori asfaltul și-am dat cu protecție împotriva muștelor. Bineînțeles că tot acolo amplasăm și ringul de dans.
5 Ultimul pas ar fi cum aranjăm masa? –Scoatem farfuriile bune ar zice mama, dar eu înclin spre unele de plastic, practice pe care nu trebuie să le mai speli. Fără un aranjament împopoțonat sau simandicos. Simplu și accesibil, astfel încât să se simtă relaxați cei care vin, nu să aibă grijă să nu spargă vesela sau să nu murdărească fața de masă brodată cu fir de haur.
Toate astea pentru a ne ușura munca, pentru a putea sta mai mult la masă și nu mai mult în bucătărie la spălat vasele sau la așezatul lor, dar mai ales pentru a te bucura de masă cu cei dragi și mai ales cu sărbătoritul – că doar el este centrul atenției și nu masa festivă dedicată lui.
Autor: Nicole Arimanlian Nicole va impartaseste cu drag despre momentele din viata ei si experientele emotionante prin care a trecut. Pline de realitate, tresariri si sentimente, scrierile ei te ajuta sa descoperi mai multe despre viata mamicilor si copiilor. |
Comentarii legate de Masa festiva - un prilej sa te simti bine alaturi de cei dragi