Alba ca Zapada la Teatrul Tandarica
Albă ca Zăpada este dintre cele mai iubite poveşti pentru copii. Cu toate că există mai multe variante în Europa, cea mai populară rămâne cea a Fraţilor Grimm.
Ce copil nu o cunoaste pe Albă ca Zăpada? O fată de împărat care prin frumuseţea, cuminţenia şi drăgălăşenia ei stârneşte invidia mamei ei vitrege care are puteri magice şi o oglindă fermecată pe care o întrebă mereu cine-i mai frumoasă în ţară. Răspunsul este invariabil acelaşi: Albă ca Zăpada.
Acest lucru stârneşte invidia împărătesei şi hotărăşte să scape de ea prin tot felul de şiretlicuri. Ordonă unui vânător s-o ducă pe Albă ca zăpăda în pădure şi s-o omoare şi să-i aducă ca dovadă ficatul fetei. Acestuia însă i se face milă şi îi cruţă viaţa.
Albă ca Zăpada îşi găseşte adăpost în căsuţa unor pitici de care are grijă. Împărăteasa se hotărăşte într-un final să se ducă la căsuţă deghizată într-o babă şi îi oferă un măr otrăvit. Fata cade într-un somn adînc din care este trezită de sărutul unui prinţ care o descopera in padure.
Spectacolul Teatrului Ţăndărică păstrează firul poveştii clasice, dar ingeniozitatea regizorului şi fantezia scenografică, folosirea tehnicii de black light, a păpuşilor de mari dimensiuni, compuse şi a actorilor la vedere dau un farmec aparte şi creează o atmosferă plină de ritm în care binele învinge întotdeuna răul.
Despre spectacol
Spectacolul de teatru va avea loc Miercuri, 3 octombrie, la teatrul Tandarica, ora 10:00.
Adaptarea/ Regia : Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Marin Fagu/Viorel Ionescu, Mariana Zaharia/ Petronela Purima, Cristian Mitescu/Ioan Brancu, Adrian Lefter/Ionuț Ghinea, Graţiela Ene/ Ioana Chelaru Popovici.
Vizionare placuta!
Comentarii legate de Alba ca Zapada la Teatrul Tandarica