Patru obiceiuri nerecomandate la serviciu

Toti avem obiceiuri diverse la serviciu care nu ne fac bine cu siguranta, fie ca ne referim la munca pe fuga sau orele peste program. Aceste obiceiuri au insa o solutie daca ne dorim sa fim in forma, sa traiam sanatos si sa fim cu adevarat fericite.
Mancarea la birou
Studiile arata ca persoanele care mananca la birou, nu doar mananca mai mult dar sunt predispuse sa li se faca foame mai repede. "Amnezia" se explica prin faptul ca nu acordam atentie mancarii si desi stomacul nostru nu mai simte foamea, reflexele ne induc in eroare.
In plus, prin faptul ca plecam de la birou pentru a ne cumpara mancare sau pentru a manca in sala de mese implica un consum de energie necesar organismului si un minim de miscare. O pauza de masa de 15 minute este perfecta daca implica miscare, aer curat si relaxare. In plus, biroul este un spatiu incarcat de bacterii si nerecomandat pentru consumul de alimente.
Starea de apatie
Implicarea intr-un proiect mare, cu multe solicitari, poate sa fie stresanta si poate duce la apatie. Aceasta stare este periculoasa pentru ca poate duce la depresie. Gresim cand consideram ca implicarea intr-un proiect si finalizarea lui sunt prioritare sanatatii noastre! Daca ai o stare accentuata de rau, se impune macar o zi de concediu! Este mai bine sa ai energia necesara sa finalizezi un proiect, chiar daca depasesti termenul, decat sa faci erori greu de reparat din cauza oboselii!
Statul pe scaun
Statul pe scaun ore in sir, fara niciun pic de miscare este cel mai mare pericol pentru organism, cu atat mai mult cu cat efectele negative se vad in timp: probleme de circulatie, celulita, piatra la rinichi, diabet, etc.
Ridica-te in picioare si fa miscare macar 10 minute la fiecare ora de stat pe scaun. Fie ca te plimbi prin companie, ca mergi la baie sau ca mergi in cerc, important este sa nu stai lipita de scaun toata ziua. Daca locul tau de munca nu permite insa miscarea, mersul la sala dupa program este solutia perfecta pentru sanatatea organismului tau.
Toleranta fata de stres
Desi multe companii cauta persoane rezistente la stres, acesta este unul din cele mai mari pericole ale angajatilor moderni. Cu siguranta si tu ai programul mai incarcat decat in fisa postului, solicitari din directii multiple si putin timp la dispozitie pentru a le rezolva. Solutia o reprezinta delegarea sarcinilor, organizarea unei agende zilnice si solutionarea problemelor in functie de prioritati. Daca acorzi aceeasi importanta tuturor solicitarilor, vei pierde concentrarea in situatiile cu adevarat importante.
Acestea sunt doar cateva probleme cu care ne confruntam la locul de munca dar pe care le putem rezolva daca le tratam cu seriozitate si ne propunem sa le infruntam.
Comentarii legate de Patru obiceiuri nerecomandate la serviciu