Castiga o carte de retete pentru bebelusi
Tu cum iti convingi bebelusul sa incerce un aliment nou? Ajuta mamicile sa descopere cea mai buna metoda, raspunzand la aceasta intrebare prin comentariile din pagina.
Oferim trei premii minunate pe care suntem sigure ca le veti pretui in bucataria voastra: 3 exemplare din "Marea carte de bucate pentru bebelusi si copii mancaciosi", scrisa de Annabel Karmel, carte aparuta la Editura Paralela 45. Cartea cuprinde 200 de retete sanatoase si usor de preparat pentru copilul tau.
Despre carte
O carte de bucate pentru bebelusi devenita o lucrare clasica a genului – acum ilustratii si retete culinare noi. Inca de la prima editie, publicata in 1991, acest ghid esential pentru hranirea bebelusilor si a copiilor de varste mici, elaborat de Annabel Karmel, si-a castigat statutul de clasic al genului. Recomandarile orale, reactiile pozitive chiar din partea bebelusilor si recenziile exceptionale au creat conditiile ca, de atunci, acesta carte sa ramana in fruntea clasamentelor de vanzari in acest domeniu.
In aceasta editie ilustrata nou-nouta, Annabel si-a actualizat colectia de retete culinare savuroase cu feluri de mancare noi, sfaturi si ponturi de ultima ora si fotografii color uluitoare. In plus, sunt incluse tabele cu meniuri care va ajuta sa economisiti timp, indrumandu-va sa cumparati cele trebuincioase si sa planuiti in avans, toate bazandu-se pe experienta ei de mama ocupata a trei copii. Tineti aceasta carte in bucatarie, iar bebelusul dumneavoastra va avea parte cu siguranta de cel mai bun start in viata.
Annabel Karmel a scris cincisprezece carti de bucate destinate beblusilor, copiilor cu varste mai mari si adultilor. A fost expertul pe probleme alimentare pentru copii in cadrul emisiunii Richard and Judy Show difuzata pe Channel 4, iar in prezent detine propria gama de echipamente si alimente , "Make Your Own", create pentru a-i ajuta pe parinti in asigurarea unei alimentatii sanatoase a bebelusilor.
Despre concurs
Pentru a castiga aceasta carte, oferita in parteneriat cu Editura Paralela45, trebuie doar sa:
1. Raspunzi in comentarii la intrebarea noastra: " Tu cum iti convingi copilul sa pape un aliment nou?"
2. Like pe pagina de facebook a sponsorului nostru: Editura-Paralela-45
Concursul se incheie pe 15 august si cartea va fi castigata de cele mai bune trei comentarii din pagina.
Asteptam cu drag raspunsurile voastre!
Concurs inchis!
Castigatori: Cojocaru Oana, Margareta-Camelia Badescu, Nicoleta-Maria Lupsa
Comentarii legate de Castiga o carte de retete pentru bebelusi
Atunci cand vreau s ascad in greutate reduc painea si incerc sa stau cat mai departe de orice fel de aliment ce contine zahar
Eu am inceput diversificarea inca de cand fetita avea 4 luni. I-am introdus alimentele treptat in alimentatie, incepand cu cantitati mici si fiecare aliment pe rand, in functie de varsta la care era recomandat a fi introdus in alimentatie. Nu am fortat-o sa manance un aliment daca mi l-a refuzat.Am facut o pauza de cateva zile, dupa care am reincercat sa-i dau alimentul respectiv.Am invatat-o de mica sa manance cu noi la masa, gustam noi, dupa care ii dadeam si ei. Noi preferam mancarea gatita si am obisnuit-o si pe cea mica cu acest tip de mancare. Rezultatele au fost foarte bune. Acum, cand deja are doi anisori, mananca foarte bine, are o alimentatie sanatoasa si un program de mese bine stabilit.
pur si simplu ii bag in gurita prima bucatica si dupa aceea el cere sa-i mai dau.orice ii apropii de gurita el vrea sa manance.
Citind comentariile, constat că am cel mai mic participant la acest concurs :) Luca are doar 5 luni și 5 zile, deci diversificarea este un lucru extrem de nou pentru el. Ca un pici alăptat excusiv și la cerere ce se află, am încercat să îl las să încerce lucruri noi abia în ultimele zile. Combinăm conceptul de autodiversificare cu BLW - îi amplasez strategic câte o bucățică de pară sau măr pe măsuță, lângă jucării. O ia în mână, o studiază, o molfăie puțin și tresare bucuros. În zilele următoare voi încerca același lucru și cu legume, pe rând. Și sper ca așa, peste o lună când începe să primească piureuri în castronele, să fie vesel și obișnuit deja cu gusturile.
Combin preparatul nou cu ceva ce copilului ii place sau cu ceva cu care el este obisnuit deja.
De obicei ii adaug cate un aliment nou,combinandu-l cu o alta mancare care deja ii place
Buna ziua, Alaturi de sotia mea ne convingem ca fetita noastra sa manance papa bun: - incercam tot timpul combinatii noi si suprinzatoare - respectarea orelor de masa - adoptam mereu o atitudine vesela, zambitoare cand ii oferim masa - incerca diferite mdouri pentru a-I oferi alimentele - nu o fortam sa manance ceea cu nu-I place
Daca nu vrea sa manance il lasam in pace si ne apucam de mancat cu pofta - de cele mai multe ori exagerata si regizata. Atunci devine curios si gusta si el ... si mai gusta ...si mai gusta...pana a terminat totul din farfurioara. Sau ii spunem ca personajul lui preferat din desene animate mananca si el aceeasi mancare. Sau, daca nu este mancare ce se poate varsa....i-o lasam undeva la-ndemana lui ca sa ii traga cu ochiul si vine el singur.
il conving sa manance mancand si eu din acelasi aliment alaturi de el
La noi a contat felul in care arata mancarea si atunci cand era decorata foarte frumos accepta cu usurinta orice aliment nou fara sa faca mofturi.
multumesc lui D-zeu am un baietel de 1 an si 5 lunisoare si mananca orce alimente noi ii dau,dar can il vad ca nu ar vrea sa manance ii spun ca vine masinuta si face tit,tit sa deschida gurita si el deschide si face iami, iami sau buni buni
Fiind mamica cu 5 copilasi am experienta la acest capitol :) Folosesc tot felul de trucuri pentru ai convinge sa manance: 1. plimbam mancarica cu avionul, masina, trenul , tirul... 2. recompensa: pe o plansa de joc inaintam cu fiecare imbucatura. daca ajungem la finish copilul isi primeste rasplata bine stabilita dinainte :))))) 3. destinatia: papam o lingura de ciorbica sa ajungem la statia de autobuz, papam inca o lingura de ciorbica sa putem cumpara biletul, la inca o lingura urcam in autobuz, daca vrem sa avem loc pe scaun mai papam o lingura cu ciorbica..... cand ajungem la destinatie terminam ciorbica si ne pregatim pentru felul 2, doar trebuie sa ne si intoarcem acasa, nu? 4. Cand introduc in alimentatia copiilor un aliment nou ii provoc: ii rog sa imi spuna cu ce seamana , ca forma, culoare si gust acel aliment. Ei studiaza noul aliment, il gusta si apoi se intrec in descrieri :))))
deocamdata Stefi e micut si mananca cam tot ce ii dau dar vreau sa va impartasesc ce trucuri folosea mama cand eram eu micaa; 1 binecunoscutul joc cu avionul care zbura jumatate de bucatarie si apoi ateriza la mine in gurita 2 mai era apoi impartitul mancarii - trebuia sa mananca pentru toti vecinii si toate rudele "hai ia si pentru vecina de langa noi ca e batrana si nu a mancat nimic azi; hai sa mancam odata si pentru verisoara ca e la scoala si trebuie sa pape si ea" si tot asa pana mancam pte un intreg batalion de cunoscuti 3 jocul hotului: punea mancare in lingurita si intorcea capul cand se uita inapoi eu deja furasem mancarea si dadeam vina pe catel, pe pisica, pe vrabiuta de afara si asa mancam tot recunosc ca eram un copil taaaaare mofturos la mancare
ne jucam de-a avioanele :)) si hap in gurita :)) .este si distractiv in acelasi timp.
Cu multa rabdare si ne si jucam cu papusile le dam si lor sa manance o data cu noi mimam ce buna este mancarica si el atunci incearca sa simta si el cat de gustoasa este,daca ai rabdare va incerca tot ce e nou si acum depinde de copil cat de mult ii si va place.
in primul rand am grija ca bebelusul meu sa nu fie infometat rau pentru ca atunci mai mult ca sigur va refuza alimentul nou.Luam cateva jucarii care ii plac mult si ma prefac ca le dau si lor, incerc si eu si atunci e foarte curios si el sa incerce noul gust!
maria mananca orice ..indiferent daca este nou sau ceva obisnuit...nu sunt nevoita sa duc munca de lamurire
pai, Crinei, ii plac fff mult pastele si in momentul in care vreau sa ii dau un aliment nou il amestec cu paste de vreo cateva ori si apoi ildau si singur, si...la noi a mers la fel am procedat si cu fructele pe care nu le vroia, insa i l-am dat suc, intai amestecat cu alte fructe pana am ajuns doar la suc din acel fruct si apoi i l-am dat si bucatele in castronel
Fetitei mele am inceput sa ii dau cam de toate. Cand pun masa, si este mancare gatita, pun in fiecare farfurie la fel, chiar si ei, chiar daca pentru ea cantitatea e super mica. Putin cate putin gusta, se amuza si descopera gusturi noi. Ieri spre exemplu i-am dat rosie de gradina. Era super incantata de forma, de culoare, de miros...si a fost si super incantata de gust. Nu se mai pune intrebarea UNDE nu avea rosie :) Deci: cu multa rabdare si un pic de noroc, incepe incet, incet sa descopere mirosuri si gusturi care ii plac. Eu fac din fiecare masa a fiicei mele un moment de relaxare si amuzament. Deocamdata nu a fost niciun aliment nou introdus care sa nu ii fi placut. Sper ca toate mamicile sa aiba un noroc ca si al meu. Spor la diversificare!
Cantitati mici , pun o papusa langa ea si le dau la amandoua. Se uita cu ochii mari la papusa si deschide gurita, nu merge chiar de fiecare data, insa mereu incerc ceva nou, cant, ma fac ca mananc si eu, pana la urma crestem mari.
Cu rabdare..e curios din fire si accepta orice mancarica, fruct nou.
" Tu cum iti convingi copilul sa pape un aliment nou?"
Eu, intotdeauna, cand trebuie sa introduc un aliment nou, incep prin a ii da foarte putin si prin a mima placerea si bucuria atunci cand copilul inghite. Mereu il laud pt ca mananca si uneori ma prefac ca mananc chiar si eu. Mai si imita mami sunete de diverse animale sau ii canta ca sa-l incante ;;) . Astfel copilasul meu a mancat tot ce i-am dat pana acum, fara sa faca nazuri.
Un aliment nou , i-l dau cu foarte multa relaxare si il accepta de fiecare data.Conteaza mult rabdarea si bucuria cu care i-l prezint, iar el in accepta de fiecare data.
copilului trebuie sa ii dau mancare buna si atunci cand incerci un aliment nou trebuie sa fii atenta si la reactii adverse dar si cum reactioneaza el.