Protejeaza-te impotriva racelii
Raceala este o afectiune raspandita care ne poate afecta daca nu ne protejam suficient impotriva virusilor si nu acordam atentie imunitatii.
Desi multe mamici asociaza raceala cu frigul specific iernii, defapt aceasta afectiune este provocata de virusii care circula in aer. Imunitatea slabita, polipii nazali si sensibilitatea la anumite bacterii sunt cauze care faciliteaza aparitia racelii.
Simptome ale racelii si mod de transmitere
Raceala se manifesta prin dureri de cap, gat rosu si inflamat, nas infundat si scurgeri de secretii si uneori chiar febra.
Modul de transmitere este contactul cu particule de apa sau aer care contin virusii. Adultii se pot imbolnavi la locul de munca, in mijloacele de transport in comun sau prin contactul cu o persoana deja bolnava.
Copiii contacteaza raceala prin interactiunea cu adultii, la locul de joaca, la gradinita sau la scoala. Daca ai un copil bolnav de raceala, cere o scutire medicala si tine-l acasa; in caz contrar va imprastia virusii celorlalti copii.
Tratament recomandat in cazul racelii
Tratamentele recomandate de medici in cazul racelii constau in odihna la pat, paracetamol pentru febra, consum de lichide caldute si suplimente de vitamina C.
Profilaxia este cea mai buna solutie in cazul racelilor! Iti recomand sa respecti cateva masuri de igiena si alimentatie care sa ajute organismul sa se protejeze impotriva virusilor.
Spala-te pe maini de fiecare data cand intri in casa si supravegheaza copiii cand se spala. Apa si sapunul distrug virusii si bacteriile care sunt contactate prin atingerea diverselor obiecte. Evita sa atingi fata cu mainile atunci cand iesi din casa si pastreaza la indemana servetele umede sau gel anti-bacterian.
Imbunatateste imunitatea ta si a familiei prin consumul de alimente care contin zinc sau prin suplimente cumparate de la farmacie. O cantitate de 20-30 mg de zinc administrate la primele simptome ale racelii reduc considerabil perioada de manifestare a bolii.
Vitamina C este esentiala pentru organism in perioada iernii si a epidemiilor de raceala si gripa. Cumpara lamai si portocale si prepara o bautura gustoasa si sanatoasa pentru tine si copiii tai, in fiecare zi.
O circulatie buna a sangelui si un tonus bun ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor. Fa miscare cat mai des, petrece timpul cu copiii la locul lor de joaca si profita de moment sa faci si tu miscare!
Protejeaza-te impotriva racelilor si concentreaza-te pe imbunatatirea imunitatii tale si a familiei. Este mai bine sa previi decat sa tratezi, mai ales ca virusii devin tot mai puternici cu fiecare noua generatie.
Comentarii legate de Protejeaza-te impotriva racelii
Spalatul pe maini,batiste de unica folosinta.vitamina c,ceaiuri,bun articol