Partea buna a starilor de tristete

Toti ne dorim sa fim fericiti, sa avem mereu o stare de buna dispozitie si entuziasm. Ce facem insa atunci cand suntem triste?
Viata se pare ca se contureaza pentru fiecare din noi in jurul ideii de cautare a fericirii, transformand astfel ideea de tristete in ceva care trebuie eliminat, tratat, indepartat.
Fie ca ne ocupam tot timpul sa cautam sau sa pastram fericirea (daca am gasit-o), toate cartile si sfaturile ne ajuta sa descoperim acea formula pentru gasirea fericirii.
Tristetea are si parti bune?
In primul rand, tristetea ne face sa apreciem mai bine fericirea! Ne ajuta sa pastram un echilibru in viata noastra si sa ne bucuram cu adevarat de momentele in care simtim ca suntem fericite.
In al doilea rand, tristetea accentueaza tendinta de a reflecta asupra vietii, de a intelege mai bine situatiile prin care treci si de a gasi solutii la problemele care te preocupa. Pana la urma, exact asta inseamna viata! Fericire si tristete, alb si negru, intuneric si lumina.
O zi insorita, calduroasa este mult mai apreciata dupa o iarna lunga si rece. O veste buna dupa o perioada mai dificila va fi cu adevarat considerata buna.
Ideea generala ca tristetea este mai degraba o boala care trebuie tratata ne opreste sa vedem avantajele acestei stari: gasirea motivatiei, maturitatea emotionala, atentia asupra propriei persoane. Introducerea medicamentelor pentru tratarea depresiei accentueaza ideea ca tristetea este o afectiune.
Motive pentru acceptarea unui strop de tristete
Studiile arata ca persoanele triste sunt empatice, mai putin egoiste in acele momente si mai bune ascultatoare. Pe scurt, sunt o companie mai placuta.
Starea de tristete te ajuta sa gandesti mai profund, sa asimilezi informatii noi si sa accepti schimbarile din viata ta mai usor.
Tristetea este in plus o verificare a realitatii - ne ajuta sa apreciem ce este important in viata si ce nu este. Aceasta stare este o dovada a starii de sanatate emotionala.
Cand suntem triste avem tendinta sa devenim empatice, astfel ii ascultam pe cei din jurul nostru mai mult si intelegem ce simt cand sunt la randul lor tristi.
Vorba "fara durere, nu-i castig" este de multe ori adevarata. Pentru a obtine rezultate mari este uneori nevoie de putin suferinta si de momente mai grele.
Asa cum frica este o senzatie normala care avertizeaza aparitia unui pericol, la fel si tristetea este semnalul ca infrunti noi provocari.
Ai nevoie de sentimente negative la fel cum ai nevoie de cele pozitive. Te ajuta sa pastrezi un echilibru in viata ta si sa te maturizezi, dar mai ales sa apreciezi fericirea din viata ta!
Comentarii legate de Partea buna a starilor de tristete
Adevar mult este in acest articol,fara suferinta,tristete,lacrimi nu obtii ceea ce doresti,ceva frumos si inaltator