NextSteve Group selecteaza copiii talentati la desen
NextSteve Group sustine dezvoltarea urmatoarei generatii de artisti plastici romani, ce urmeaza sa cucereasca lumea in urmatorii ani cu talentul si frumusetea operelor lor. Din 14 octombrie incepe selectia si pregatirea celor mai talentati copii.
Pictorul roman care ne inspira in crearea acestui curs este maestrul Stefan Luchian.
Despre curs si activitatile pentru copii
Cursul se adreseaza copiilor intre 9 si 14 ani care prezinta talent in arta plastica, talent caracterizat prin capacitatea de a reproduce cat mai fidel un model dat, nevoia imperioasa de a desena (copilul umple casa cu picturi) si bucuria de a folosi culorile.
Cursul se bazeaza pe notiuni de desen, cromatica si compozitie plastica. Cunostintele acumulate pot fi folosite in toate domeniile artelor vizuale ca: pictura, grafica, design, design vestimentar, ilustratie de carte etc.
Cursul se intinde pe durata anului scolar. Structura cursului include si etapele programei avizate de Ministerul Invatamantului si predate in scoala, precum si in programa liceelor de arta. Durata lectiilor se situeaza intre o ora si jumătate pana la doua ore, in functie de gradul de definitivare al lucrarilor.
Materiale necesare
- creion negru B, 2B – 6B (nu HB!)
- ascutitoare, guma (preferabil gum plastica)
- trusa de culori in tuburi (tempera sau guase, nu culori acrilice sau acuarele)
- set de pensule pentru tempera sau guașe
- paletă de pictura din lemn sau material plastic
- caiet de desen A4 cu hartie incepand de la 90 g (specificatiile sunt trecute pe coperta caietului).
- caiet si pix pentru lectiile de teorie
Materialele pot fi procurate de la magazinele de specialitate (Lipscani sau Gara de Nord).
Proba de lucru - Admitere la curs
Nu este necesar ca probele de lucru sa fie perfecte. Ochiul antrenat al profesorului poate detecta talentul si dorinta de a invata. De aceea va incurajam sa realizati probele de lucru fara teama.
Probele de lucru sunt urmatoarele:
- realizarea unui desen dupa model care sa includa: 1) un vas la alegere (vaza de flori, ulcior, ceainic etc.), 2) un fruct sau leguma si 3) o carte – desen in creion pe foaie A4.
- reproducerea unei ilustratii din cartile de povesti sau de colorat (atentie, decalcurile pot fi reperate usor) – desen in creion pe foaie A4. Se poate folosi orice carte de povesti sau de colorat care prezinta un desen clar (gen printese, maimute, personaje din desene animate etc.)
- prezentarea unei mape – minimum 3 lucrari – cu subiect la alegere. Pot fi alese lucrari realizate anterior. Sunt de preferat lucrarile colorate.
Inscrierea pentru admitere se poate face oricand in cadrul anului scolar, in limita locurilor disponibile in cadrul cursului.
Admiterea se face in urma realizarii probelor de lucru si prezentarea mapei. Ne rezervam dreptul de a selecta doar anumiti copii pe care ii observam cu mare potential si dorinta de a excela.
Structura cursului
Structura cursului se compune din:
- modulul de desen
- modulul de teorie a culorii
- modulul de compoziție
Modulul de desen
Include in principal desen dupa natura statica, figura umana (manechin de lemn destinat pictorilor), studii de animale si pasari (realizate dupa planse didactice). Modulul se concentreaza pe deprinderea constructiei desenului, a reflexelor si a formarii instrumentelor de decodificare a modelului real.
Modulul de teorie a culorii
Cuprinde exercitii de cromatica, un studiu al proprietatilor culorilor, al efectelor estetice ale acestora. Modulul cuprinde si lectii teoretice, notate pe caietul de curs.
Modulul de compozitie
Cuprinde punerea in practica a notiunilor deprinse, impreuna cu notiuni de compozitie (ritm, structura, tehnica de aplicare a culorii etc.) Temele sunt luate din diverse arii ale artelor vizuale: peisaj, design de costum, ilustratie de carte, desen animat, grafica de chevalet, colaj. Modulul include si notiuni elementare de istorie a artei prin prezentarea unor opere reprezentative (tip "hai sa desenam ca Picasso!").
Cu toate ca structura cursului include pe cuprinsul unui an scolar o baza suficienta de notiuni plastice reflexele de a realiza lucrari competitive se formeaza printr-un exercitiu indelungat. Un aport important il are si varsta, insemnand ca acelasi curs, reluat in anul urmator, poate da rezultate diferite datorita maturitatii dobandite treptat de catre cursant. Structura anuala a modulului difera foarte putin, accentul cazand pe exercitiile menite sa slefuiasca talentul cursantului. Exceptie o face modului de compozitie poate insa îmbogatit cu notiuni noi de istoria artei, tehnici de pictura etc.
Desfasurarea modulelor
Modulele alterneaza – desen, culoare, compozitie – si se pot repeta daca instructorul considera necesar (de ex. desen, desen, compozitie, cand o anumita etapa n-a fost asimilata complet).
Detalii despre profesorul cursului
Profesor Valentin Cristescu - 29 aprilie 1972
- Absolvent al Academiei de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucuresti, sectia grafica de sevalet, clasa prof. Dan Erceanu, Mihai Manescu
- Debuteaza in anul 1990 in paginile revistei Universul Copiilor cu banda desenata Bubu si Clementina pe un scenariu de Ovidiu Zotta.
- Colaborare cu revistele Carusel, Mini Azi, Dino, Coccinelle (Belgia)
- 1996-1997 – banda desenata Pif si Hercule in revista Pif Surprize (Romania)
- 2008 – aparitia episodului Interviul in revista Pif Gadget (Franta)
- Ilustratie de carte pentru principalele edituri din Romania (Erc Press, Unicart, Nomina, Crist)
Participari expozitii:
- Salonul International de Banda Desenata de la Constanța
- Salonul National de Banda Desenata de la Bucuresti (editiile I si II)
- 1993 - Salonul de Banda Desenata de la Charleroi (Belgia)
- Targul de carte pentru copii de la Bologna (Italia)
Proiecte
- Proiectul Jester – carte in format electronic pentru copii
De ce cursul de pictura si desen NextSteve?
- experienta profesorului titular de curs
- experienta de management a si misiunea echipei NextSteve Group
- sustinere printr-un cadrul complex de activitati pentru dezvoltarea profesionala si personala a copilului
- interactiunea intr-un grup de copii talentati, pasionati de arta si care isi doresc exceleze
- spatiu expozitional pentru lucrari in cadrul Kids HUB
Program activitati
Ora: 10:00 - 11:30;
Numar participanti/ curs: 6 copii
Taxa de admitere (sustinerea probei de lucru si prezentarea mapei de lucrari)/ 1h 30min - 2 h: 40 lei
Taxa de participare/ 4 cursuri: 160 lei
Inscrieri si detalii: claudia.suhov@nextsteve.ro sau 0746.042.033. (http://nextsteve.ro/curs-de-pictura-si-desen-nextsteve)
Despre NextSteve Group
NextSteve Group ofera servicii de training, consultanta, cursuri pentru copii, teste, evaluari psihologice si tabere pentru copii si familie.
Fondatorii acesteia sunt Andrei Stefan si Claudia Suhov, premiati in luna mai cu titlul de “Compania Anului 2012” de catre Junior Achievement si BCR, si au reprezentat Romania la finala europeana “Europe Enterprise Challenge” din Skopje, Macedonia.
Comentarii legate de NextSteve Group selecteaza copiii talentati la desen