Sperante pentru parintii copiilor cu leziuni cerebrale
Din anul 2011 şi-a început activitatea la Constanţa, Asociaţia Copii Suflete Speranţe. Asociaţia vizează în special copiii cu leziuni cerebrale dar şi părinţii şi familiile acestora. Scopul principal este de a forma în timp şi cu aportul comunităţii, un nod important în consilierea familiilor cu astfel de copii bolnavi, în tratarea şi recuperarea tuturor copiilor cu leziuni cerebrale.
„Noi înşine, membrii fondatori şi ceilalţi membri asociaţi suntem părinţi de copii afectaţi de paralizie cerebrală, confruntându-ne încă din prima zi de la aflarea veştii cu un „întuneric” în ceea ce este de făcut şi ce va însemna viaţa acestor copii din acel moment, atât din punct de vedere medical cât şi din punct de vedere social. Astfel am pierdut timp preţios irosind luni şi chiar ani de zile cu tratamente ineficiente şi costisitoare, călătorind în diferite ţări şi la diferite clinici de recuperare din ţară şi din străinătate, în încercarea de a găsi soluţii concrete şi eficiente. Abia astăzi după aproape trei ani de căutari, timp în care copiii noştri nu au învăţat să meargă, să vorbească, unii dintre ei nici măcar nu văd mai mult decât nişte umbre sau nu aud, putem spune că am gasit un drum de urmat şi suntem convinşi că perseverând şi folosindu-ne în continuare de toate resursele umane şi materiale de care dispunem, vom mai găsi şi altele”.
Asociaţia reprezină interesele familiilor cu copii cu leziuni cerebrale şi şi-a propus să construiască în zona oraşului Constanţa un centru naţional modern pentru consilierea, recuperarea şi tratarea copiilor cu leziuni cerebrale, o construcţie nouă, cu un parc special amenjat în jurul cladirii, un proiect cu costuri estimate la 7 milioane de euro (proiectul „Construieşte Speranţe”). Acest centru nu va semăna cu nimic din ceea ce există astăzi în Romania sau în ţările din jur ci va fi axat pe eficienţă, folosirea celor mai moderne tehnici şi metode de recuperare disponibile astăzi în lume, activitatea centrului ghidându-se dupa principiul : “Doar rezultatele contează!”.
Date fiind costurile uriaşe, în Martie 2012 Asociaţia a lansat Campania „50.000 de speranţe” prin care oferă 50.000 de tricouri de susţinător cu numar unic de la 1 la 50.000, cadou şi cu livrare gratuită, pentru toţi aceia care vor dona o sumă de minim 99 de lei în această campanie. Obiectivul campaniei este de a strânge 1 milion de dolari, până în prezent s-au strâns cca 10.000 de dolari;
„Partea cea mai importantă în viitorul centru o reprezintă personalul specializat care este greu de gasit în România. În acest scop vom înfiinţa în anul 2013 un centru local de consiliere pentru părinţii copiilor cu leziuni cerebrale, în oraşul Constanţa cu o echipă formată din cca 6 oameni (3 medici, 2 fizioterapeuţi şi un coordonator) şi pe care intenţionăm să-l extindem în timp prin formarea de noi specialişti dar şi perfectionarea celor existenţi. Familiile care au aflat recent de problemele copiilor lor şi nu numai, pot veni şi se pot informa despre ceea ce au de făcut , ce înseamnă de fapt cu copil cu paralizie cerebrală şi care sunt cele mai eficiente metode de abordarea recuperării în functie de fiecare caz în parte. Vorbim aici despre consiliere medicală, psihologică şi prin puterea exemplului de la celelate familii implicate în Asociaţie. Atunci când primeşti un program pentru mai mulţi ani, cand ştii exact ce ai de facut atât in prezent dar şi la ce să te aştepţi în viitor, când există o echipă medicală care monitorizează progresele copiilor şi care are capacitatea de a schimba şi de a adapta programul în functie de fiecare caz în parte şi când - cel mai important – există progrese vizibile, vei avea o persepectivă mult mai optimistă asupra viitorului copilului tău cu leziuni cerebrale.”
Copiii cu leziuni cerebrale au astăzi nevoie de ajutorul tău. Intră şi tu în cea mai mare echipa din România, echipa susţinătorilor campaniei ”50000 de speranţe”.
Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul Asociaţiei Copii Suflete Speranţe : www.copiisuflete.ro
Comentarii legate de Sperante pentru parintii copiilor cu leziuni cerebrale