De ce este importanta gradinita in dezvoltarea copilului?
Numarul parintilor care aleg sa isi educe copiii acasa, pana la varsta de 6 ani, a crescut in ultimii ani, insa studiile arata de ce este gradinita importanta pentru succesul copiilor in acomodarea la scoala si in anii ce vor urma.
Gradinita s-a dezvoltat in secolul 19, in Germania. In efortul de a pregati copiii cu varsta intre 3 si 7 ani, s-a creat un curriculum care sa utilizeze joaca pentru a-i ajuta pe cei mici sa se dezvolate mental, fizic si social. Pe masura ca educatorii au observat beneficiile acestui curriculum pentru copii, gradinita s-a extins si in restul tarilor.
Gradinita ii familiarizeaza pe copii cu mediul scolii. Ii invata sa stea linistiti si sa asculte, sa respecte cerintele educatoarei si sa coopereze cu ceilalti colegi. Aceste aptitudini ii ajuta pe copiii de gradinita sa se acomodeze mai usor la scoala. Copiii incep sa se simta mai bine intr-o sala de curs, iar in clasa intai, ei sunt deja obisnuiti sa se concentreze pe invatat si ascultat.
Creierul copiilor se dezvolta rapid si fiecare experienta isi lasa amprenta asupra dezvoltarii lor mentale. Potrivit cercetatorilor, copiii cunosc o crestere rapida a lobilor frontali intre varsta de 3 si 6 ani. Aceasta este zona creierului care afecteaza organizarea, planificarea si pastrarea atentiei. Prin frecventarea gradinitei, copiii invata cum sa invete, cum sa se concentreze asupra activitatilor si cum sa faca tot felul de conexiuni. Gradinita influenteaza dezvoltarea comportamentala si sociala a copilului iar o gradinita buna il poate ajuta sa infloreasca in primii ani de viata.
Se pare ca alegerea gradinitei creste sansele ca cel mic sa urmeze studii superioare, sa aleaga o ocupatie potrivita in viata de adult si sa aiba mai mult succes in viata. Gradinta ii invata aptitudini precum rabdarea si perseverenta si ca prin stapanirea acestora vor avea succes.
Urmand exemplul celor mai bune metode de invatare, Gradinita Domneasca si-a propus sa contribuie la dezvoltarea optima a copiilor fizica, cognitiva si sociala. Idealurile noastre sustin idealurile parintilor si anume acelea de a creste copiii intr-un mediu bogat in cunoastere, grija si sustinere emotionala. La Gradinita Domneasca, cei mici vor creste in spiritul celor mai nobile idealuri, vor invata povesti, poezii, matematica de baza, sa deseneze si sa coloreze, sa danseze, sa faca sport si multe alte aspect importante pentru educatia lor.
Pe langa activitatile specifice gradinitei, Gradinita Domneasca pune accent deosebit si pe dezvoltarea fizica si cognitiva sanatoasa a celor mici si vine in sprijinul parintilor cu specialisti in logopedie, psihologie pediatrica, kinetoterapie si pediatrie. Fiecare copil se va bucura inca de la inscriere de un consult pediatric si psihologic gratuit, pentru a beneficia de cel mai bun start in educatie si in viata.
Gradinita Domneasca vine in intampinarea nevoilor copiilor cu o abordare completa si individualizata care garanteaza dezvoltarea la maxim a potentialului copilului. Misiunea centrului nostru de servicii Gradinita Domnesca este sa fie un adevarat regat al cunoasterii, potrivit tuturor copiilor, indiferente de nivelul abilitatilor lor fizice si cognitive si sa oferim cea mai larga gama de servicii, atat de formare si educare, cat si de ingrijire si asistenta si recuperare medicala.
De asemena, Gradinita Domneasca ofera si servicii de after school in care copiii vor avea activitati educative si creative, sub atenta indrumare a educatorilor si a profesorilor. Timpul petrecut la after school va fi unul plin de satisfactii si impliniri pentru cei mici.
Va asteptam si pe voi cu voie buna, pofta de cunoastere si un spatiu generos si prietenos propice dezvoltarii oricarui copil.
Comentarii legate de De ce este importanta gradinita in dezvoltarea copilului?