10 activitati distractive pentru copii
Iată 10 activităţi distractive şi educative pe care le poţi pune în practică împreună cu copilul tău. Toate au la bază ideea de joc, fiindcă cele mai multe lucruri pe care cei mici le învaţă sunt dobândite mai uşor prin joacă.
Procesul de învăţare nu trebuie să fie plictisitor sau obositor, copiii învaţă mai repede şi îşi antrenează gândirea atunci când sunt stimulaţi în mai multe moduri: vizual, tactil, olfactiv.
Dacă vrei să îţi creşti copilul într-un mod constructiv dar să vă şi distraţi alege oricare din ideile de mai jos.
1 Găureşte un capac de sticlă sau foloseşte o stropitoare şi lasă-ţi copilul să ude toată grădina sau florile din casă. Este o activitate relaxantă şi învaţă astfel să aibă grijă de natură.
2 Foloseşte o jucărie de făcut baloane pentru momentele în care copilul face baie. Spălatul pe cap va fi mult mai uşor acceptat de copil dacă ştie că urmează puţină distracţie după.
3 Numeşte toate păpuşile, jucăriile sau mascotele de pluş pe care le are copilul. Va fi mai uşor să le recunoască şi să le implice în jocurile pe care le pune în practică singur.
4 Cumpără un animăluţ de companie, oricât de mic ar fi (un peştişor, un hamster, un papagal, o broscuţă, etc). Copilul îşi va ocupa timpul în mod plăcut, va învăţa să iubească animalele şi să îşi asume responsabilitatea.
5 Inlocuieşte căruciorul pentru copii cu o tricicletă sau maşinută pe care copilul o poate conduce singur atunci când mergeţi la plimbare, la cumpărături sau în parc la joacă. In acest fel, copilul se implică activ, nu se plictiseşte doar privind şi interacţionează cu mediul din jur.
6 Invaţă copilul să cânte, alegând melodii care îi plac şi pe care le poate interpreta uşor. Este distractiv şi ajutător pentru el să înveţe nu doar linia melodică dar şi să ajusteze versurile la propria versiune care se potriveşte familiei.
7 Aşează într-o cutie de plastic mai mare sau o cădiţă nisip pentru copii, atunci când aceştia vor să se distreze în grădină. Pot construi castele de nisip chiar în curte!
8 Incurajează copilul să construiască turnuri sau mecanisme din orice obiecte - cuburi, tetris, perne, beţişoare, jucării. Vor învăţa astfel ce înseamnă echilibrul şi cum să aprecieze dimensiunile obiectelor.
9 Amenajaţi casa cu produse create manual, de la decoraţii lipite pe perete în formă de steluţe, cercuri sau floricele, până la lustre din hârtie chinezească sau obiecte precum tablouri personalizate şi desene colorate care să înfrumuseţeze camera copilului.
10 Dedicaţi o zonă de pe un perete pentru punerea în practică a creativităţii! Deşi poate vă sperie acest lucru, copiii au tendinţa să coloreze peretele în credinţa lor că orice este alb merită desenat. Cel mai bine este să îl încurajaţi să işi pună in practica imaginaţia amenajând o zonă de pe un perete sub formă de planşă de colorat, fie cu lavabil special fie cu ataşarea unei table albe.
Comentarii legate de 10 activitati distractive pentru copii