Crize de personalitate ale bebelusului

Bebelusul tau are doar 2 ani si deja are crize de personalitate! Esti un parinte uimit, depasit, enervat sau deja depresiv? Daca te regasesti prin lista, ai nevoie de acest articol sa te lamuresti ce ai de facut ca sa supravietuiesti...
Rabdare testata la maxim de bebelusul tau
Rabdarea ta este testata la maxim de bebelusul tau inainte sa realizezi ce ti se intampla. In al doilea an de viata, creierul bebelusului se dezvolta accelerat. Prin urmare, incepe sa inteleaga faptul ca este o alta persoana decat tine, ca familia lui este diferita de alte familii, ca el este diferit de alti bebelusi. Ingrijirea bebelusului devine astfel o provocare!
Bebelusul tau invata astfel sa se manifeste in grup si sa isi exprime personalitatea. Vei fi uimita astfel sa observi ca incepe sa planga brusc din cele mai mici si aparent nesemnificative motive. Ei bine, acesta este modul copilului tau de a spune ca are nevoie de suport si ghidare.
Ce poti face insa? Un copil de doi ani nu va agrea cu tine reguli clare si solide astfel incat viata de familie sa fie calma, linistita si plina de intelegere. Dimpotriva, isi va exprima personalitatea si modul de gandire in orice secunda in care este treaz si se poate manifesta activ.
Solutii utile pentru tine
Nu are rost sa consumi energie repetand la nesfarsit o serie de reguli clare bebelusului tau! Nu le va respecta fiindca nu le intelege. Incearca mai bine sa aplici solutiile de mai jos.
Numara pana la trei
E firesc sa iti pierzi mintile dar numara pana la trei inainte sa ai vreo reactie. In acest mod te vei calma la foc automat si vei putea sa gandesti obiectiv. Sunt sigura ca ai vazut mamici enervate la maxim care isi palmuiesc copiii si tipa intr-o criza de nervi. Nu vor rezolva nimic si sigur nu se vor calma mai repede. Asa ca trage aer adanc in piept si numara 1.. 2.. 3..
Distragerea atentiei bebelusului
Atunci cand bebelusul ramane fixat pe un obiect, actiune, stare, cea mai buna solutie este distragerea atentiei. Arata-i un alt obiect interesant, o persoana, un desen, un pantof, un servetel, planse de colorat, orice care sa ii distraga atentia de la vechea actiune. Vei observa ca uneori bebelusii care se lovesc uita de durere daca le distragi atentia cu ceva interesant pentru ei.
Incearca o imbratisare
Unii bebelusi se sperie chiar si de propria lor adrenalina! Nu stiu cum sa isi manifeste optiunile si se simt atat de dezorientati in anumite momente incat se trantesc pe jos si tipa. O imbratisare este solutia ideala pentru a ii calma, este dovada ca sunt acceptati si iubiti neconditionat.
Cum sa schimbi comportamentul agresiv
Important Copilul tau plange si tipa fiindca are o nevoie neindeplinita. Manifestarea prin agresivitate este tot o manifestare a unei nevoi. Crizele de furie sunt perfect normale pentru un copil bombardat de stimuli, frustrat ca lucrurile nu se intampla asa cum isi doreste, epuizat de munca de a intelege cum functioneaza lumea din jur. Comportamentul agresiv poate fi schimbat doar prin dovada ta de compasiune si acceptare. Iubeste copilul cand se manifesta asa, incurajeaza-l sa spuna ce simt, sa se descarce de frustrarile acumulate si sa se linisteasca. Doar prin iubire si acceptare chiar si atunci cand este nervos, agresiv, suparat vei putea sa il ajuti sa isi intelegea emotiile si sa le gestioneze.
Comentarii legate de Crize de personalitate ale bebelusului