Retete pentru diversificare - branzica de casa
Lactatele sunt foarte importante in alimentatia copilului. Atunci cand le introducem (dupa primele 4 luni, oricum) ar trebui sa ne gandim sa le preparam in casa, doar asa stim sigur ce mananca cel mic!
Contrar preconceptiilor mamelor, nu e deloc greu si nici nu iti ia mult timp sa pregatesti branzica de casa. Branza pentru copii se prepara numai din lapte fiert!
In continuare va propun cateva retete pe care le puteti incerca, toate la fel de usor de pregatit.
Branza din lapte fiert
Laptele fiert si racit se insamanteaza cu 2 linguri de iaurt la 1 l de lapte. Se amesteca, se pune la prins intr-o oala smaltuita. Apoi se pune la foc slab sau la bain-marie pana se formeaza cheaguri mari. Se strecoara printr-un saculet de tifon si se lasa la scurs.
Branza preparata cu calciu lactic
(cea pe care medicul meu pediatru mi-a recomandat-o)
Se fierbe laptele si cat e fierbinte se adauga 8-10 tablete pisate de calciu lactic (dizolvat anterior in putin lapte) la 1 l de lapte. Se lasa la racit si se strecoara prin tifon.
Branza preparata cu zeama de lamaie
In laptele fierbinte adaugam cam 6-8 lingurite zeama de lamaie la 500 ml lapte. La fel,se raceste si se scurge.
Autor: Ana Naghi Ana este o mamica dedicata, un om cu suflet urias care impartaseste cu voi din experienta ei de mama. Ana spune despre ea: "Sunt o mamica fericita, iubesc si sunt iubita, incerc sa ma bucur cat mai mult de ceea ce viata imi ofera." |
Comentarii legate de Retete pentru diversificare - branzica de casa