Ce simte bebelusul tau la nastere

Momentul nasterii este o experienta incredibila pentru bebelusul tau dar plina de neasteptat. Viata in uter este confortabila; mediul in care bebelusul se dezvolta il protejeaza perfect.
Pe neasteptate, dupa aproape 9 luni de stat in burtica, bebelusul tau simte cateva apasari mai puternice si porneste in calatoria spre o noua lume. Iesirea din uter este dificila nu doar pentru tine ci si pentru el.
Trecerea de la mediul cald, intunecat si umed la o atmosfera rece si uscata nu este deloc usoara pentru bebelus. Senzatiile noi il iau prin surprindere, de aceea nu este ciudat ca incepe sa planga imediat dupa iesirea din uter.
O noua lume pentru bebelus
Locul in care se naste un bebelus este in cele mai multe cazuri un spital. Procedura urmata de medici este rapida si presupune spalarea bebelusului, curatarea lui, cantarirea si examinarea functiilor vitale. Apoi, este infasat in scutece calde si pregatit pentru prima lui masa cu laptic.
Tocmai pentru a diminua socul trecerii in noua lume, este recomandat ca imediat dupa nastere sa tii copilul in brate, aproape de piept. Caldura corpului tau si bataile inimii sunt familiare si ii amintesc de mediul confortabil din burtica.
Stiai ca? In primele momente de viata in afara uterului, bebelusul este dezorientat, vederea lui nu este perfecta dar observa lumina din jur si oamenii. Auzul este dezvoltat perfect dar zgomotele si vocile sunt auzite diferit, mult mai clar si mai puternic. Totusi, bebelusul recunoaste vocea mamei, de aceea se va linisti daca te aude vorbind.
Cele noua luni s-au terminat si acum este momentul sa se adapteze unor noi modificari. In primul rand respiratia este ceva total nou. In uter, bebelusul exerseaza respiratia dar inhaleaza lichid amniotic in loc de aer. Dupa nastere, el inspira aer pentru prima oara si incepe sa respire regulat, intr-un ritm mai rapid. Cordonul ombilical ii asigura ultima cantitate de elemente nutritive si sange, dar curand va avea nevoie de lapte pentru a isi asigura o hrana sanatoasa si plina de energie.
Nasterea este consumatoare de energie pentru bebelus, de aceea, in cazul unui travaliu mai lung, medicii aleg uneori sa apeleze la cezariana. Chiar daca bebelusul se recupereaza dupa nastere prin mult somn, primele momente pot fi perfecte daca il tii aproape de tine. In plus, primele zile trebuie petrecute alaturi de el; mama si bebelusul trebuie sa fie impreuna.
Important Este o lume noua pentru bebelusul tau nou-nascut si inceputul unui nou capitol important in viata ta. Daca tu ai senzatii noi, imagineaza-ti ce simte bebelusul tau! Cu cat ii asiguri o atmosfera mai calda si linistita, cu atat mai repede se va obisnui cu viata in afara uterului.
Comentarii legate de Ce simte bebelusul tau la nastere