Supe de legume inspirate din cele mai bune retete care sa te ajute sa gatesti repede si gustos pentru intreaga familie.
Reteta de supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan reprezinta un aperitiv delicios, usor si racoritor. Este o alegere perfecta pentru un pranz in timpul verii sau pentru o cina usoara. Ardeii copti sunt cu siguranta in topul preferintelor culinare romanesti, iar combinatia cu parmezan si usturoi din crutoane ii da acestui preparat un gust magnific.
Supa de dovleac este delicioasa si se obisnuieste sa se serveasca in sezonul rece.
Supa are o textura cremoasa, fiind perfecta si in meniul bebelusilor care au cateva luni de diversificare. Ghimbirul si portocala din reteta ii confera un gust minunat si este imposibil sa nu te indragostesti de gustul acestei supe. Speram sa va placa reteta.
Supa de mazare este un meniu sofisticat, usor si delicios.
Iata o reteta gustoasa de supa de mazare, unde condimentele asigura un gust senzational dar pot fi adaptate usor varstei copilului. Este important sa obisnuim copiii de mici cu diverse arome si gusturi, asa ca alegeti o reteta cu condimente diverse daca varsta copiilor permit asta. Condimentele picante sunt recomanda dupa ce copiii implinesc 2 ani si in proportie mica.
Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.
Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.
Supa clasica de castravete reprezinta un meniu usor, recomandat in zilele fierbinti de vara. Este o supa potrivita pentru copiii mai mari de 1 an, contine multe ingrediente care aduc un aport nutritiv important. Menta, lamaia, chimenul adauga un gust special acestei supe iar castravetele o face racoroasa.
Supa germana de cartofi reprezinta un meniu delicios, usor, dar consistent. Este o supa de legume potrivita pentru meniul celor mici, iar daca se renunta la condimentele din reteta, adaugandu-se doar putina sare si piper, supa aceasta poate fi servita si bebelusilor mai mici de 1 an si mai mari de 8 luni.
Daca vrei sa inlocuiesti bulionul cu rosiile, o poti face dar adauga doar pulpa de la o rosie (fara seminte) si serveste-o doar copiilor mai mari de 8-10 luni. Rosia este acida si de aceea este mai bine sa fie introdusa in alimentatie cu precautie si in cantitati mici la inceput.
Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel reprezinta un meniu usor, dar sofisticat pe care micutii il vor aprecia.
Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel constituie o sursa buna de betacaroten. Alunele caju dau consistenta supei si ii ofera organismului grasimi sanatoase. Patrunjelul confera prospetime acestei supe si completeaza nevoile nutritionale ale organismului prin aportul de vitamina C.
Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.
Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.
Supa cremă de cartofi cu pară este o alegere perfectă pentru începutul diversificării. Cartoful este bine tolerat de sistemul digestiv al bebeluşului, dar recomandăm cartoful dulce pentru un aport mai mare de beta-caroten. Para conţine vitamine şi previne constipaţia, conferă un gust dulceag şi o textură mai lichidă supei.
Chiar dacă ceapa nu se recomandă la începutul diversificării, ea poate fi utilizată în cantităţi mici în compoziţia piureurilor sau a mâncărurilor.