Supe creme inspirate dintr-o serie de retete culinare care sa te ajute sa gatesti cele mai delicioase si savuroase supe cr?me.
Supa de conopida si sofran este gustoasa si are o textura si o culoare placuta, fiind o reteta usor de pregatit. Constituie un aperitiv grozav servit in perioada sarbatorilor.
Daca nu aveti la dispozitie pasta de seminte crude de susan pregatita in casa, atunci se poate folosi o pasta de seminte de susan din comert.
Supa de dovleac este delicioasa si se obisnuieste sa se serveasca in sezonul rece.
Supa are o textura cremoasa, fiind perfecta si in meniul bebelusilor care au cateva luni de diversificare. Ghimbirul si portocala din reteta ii confera un gust minunat si este imposibil sa nu te indragostesti de gustul acestei supe. Speram sa va placa reteta.
Supa germana de cartofi reprezinta un meniu delicios, usor, dar consistent. Este o supa de legume potrivita pentru meniul celor mici, iar daca se renunta la condimentele din reteta, adaugandu-se doar putina sare si piper, supa aceasta poate fi servita si bebelusilor mai mici de 1 an si mai mari de 8 luni.
Daca vrei sa inlocuiesti bulionul cu rosiile, o poti face dar adauga doar pulpa de la o rosie (fara seminte) si serveste-o doar copiilor mai mari de 8-10 luni. Rosia este acida si de aceea este mai bine sa fie introdusa in alimentatie cu precautie si in cantitati mici la inceput.
Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.
Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.
Supa cremă de cartofi cu pară este o alegere perfectă pentru începutul diversificării. Cartoful este bine tolerat de sistemul digestiv al bebeluşului, dar recomandăm cartoful dulce pentru un aport mai mare de beta-caroten. Para conţine vitamine şi previne constipaţia, conferă un gust dulceag şi o textură mai lichidă supei.
Chiar dacă ceapa nu se recomandă la începutul diversificării, ea poate fi utilizată în cantităţi mici în compoziţia piureurilor sau a mâncărurilor.