Salate aperitive ce pot fi servite inainte de felul principal, inspirate din retete culinare pregatite pas cu pas pentru gurmanzi.
Salata de morcov si chimen reprezinta o sursa buna de betacaroten pentru micuti. Chimenul are un gust aromat iar restul ingredientelor ii confera prospetime. Chiar daca baza salatei este morcovul, reteta contine si patrunjel, mustar Dijon si lamaie.
Daca nu ai introdus in meniul diversificat un aliment din lista de ingrediente, il poti elimina din reteta sau inlocui cu alt ingredient acceptat de bebelus.
Salata asiatica de creveti reprezinta un meniu sofiscat, care incanta atat simtul gustativ, dar si vizual. Nu dai rateu daca iti inviti musafirii la o portie de salata asiatica de creveti. Datorita faptului ca sunt bogati in proteine, dar nu contin grasimi saturate, sunt foarte sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata si sanatoasa.
Reteta este mai complexa dar merita tot efortul. Sunt multe condimente care contribuie la gustul special si daca vreti sa incercati ceva deosebit, atunci nu ezitati sa alegeti reteta.
Salata Waldorf cu orez salbatic si pui constituie un meniu satios, delicios si recomandat chiar si mamicilor care isi doresc sa se mentina in forma. Are un gust excelent chiar si atunci cand este rece, contine ingrediente nutritive si bogate in proteine si acizi grasi sanatosi si este potrivita si pentru micii mofturosi. Are diferite arome care se combina perfect: dulcele boabelor de struguri si al marului, sucul de lamaie si piperul adauga un plus de aroma iar mustarul si mierea sunt elementele perfecte pentru un dressing delicios.
Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.
Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Salata de vara de dovlecei cu seminte de pin si parmezan reprezinta un aperitiv usor, potrivit pentru zilele fierbinti de vara cand gatitul la foc devine o corvoada. Prospetimea dovleceilor si gustul fin, dulce al cascavalului ne fac sa pasim cate putin in bucataria italieneasca de unde vine de fapt acest preparat.
O salata de vinete cu ardei, gustoasa si potrivita pentru intreaga familie, este cea mai buna optiune de aperitiv, gustare sau chiar o masa in sine pentru copii.
Reteta traditionala de salata de vinete este imbunatatita cu ardei. Ardeiul ofera un gust mai aromat dar si un aspect interesant. Salata poate fi ornata cu ardei la final.
Salata de vinete poate fi preparata si fara coacere.
Mai ales vara cand este foarte cald insa ne dorim sa mancam o salata gustoasa de vinete, acesta reteta este perfecta. Nu trebuie sa folosim coacerea pe gratar, asa ca nu vom face nici fum si nici caldura suplimentara.
Reteta de salata de vinete se prepara repede si usor iar gustul este inconfundabil.
Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.
Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.
Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.