Retete cu portocale gandite pentru a obtine cele mai interesante preparate cu fructe; portocalele confera vitalitate, prospetime si o aroma accentuata.
Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate.
Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul.
Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda.
Supa de dovleac este delicioasa si se obisnuieste sa se serveasca in sezonul rece.
Supa are o textura cremoasa, fiind perfecta si in meniul bebelusilor care au cateva luni de diversificare. Ghimbirul si portocala din reteta ii confera un gust minunat si este imposibil sa nu te indragostesti de gustul acestei supe. Speram sa va placa reteta.
O reteta culinara pentru desert, gustoasa si potrivita pentru perioadele de post (postul Pastelui, Craciunului) este aceasta : Prajitura cu mere si zahar ars.
Desertul se prepara rapid si este recomandat pentru intreaga familie dar si pentru situatiile in care ai musafiri si vrei sa gatesti ceva dulce imediat.
Aripioare de pui in caramel, o reteta care va fi pe gustul tau daca iti place puiul si vrei o mancare cat mai rapida si aromata.
Chiar daca reteta are ca ingredient si bere, aceasta poate fi pregatita chiar si pentru copii fiindca berea intra in compozitia sosului care caramelizeaza aripioarele de pui.