Retete cu pastarnac care te vor ajuta sa gatesti de la mancaruri simple pana la preparate deosebite, cu mixt de legume si mirodenii.
Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.
Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.
Ciorba de dovlecei cu perisoare este o reteta recomandata pentru un pranz rapid si delicios.
Este o reteta perfecta si pentru copii, mai ales in perioada diversificarii alimentatiei cand a fost deja introdusa carnea in meniu.
Dovlecelul este o leguma care se digera usor si ajuta la reglarea tranzitului intestinal, asa ca este o buna optiune in combinatie cu perisoarele.
Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.
In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant.
Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine.