Retete de mancaruri gatite pentru pranz sau cina, cele mai gustoase optiuni pentru o mancare aromata si satioasa.
Pieptul de pui cu lamaie si salsa de busuioc reprezinta un meniu racoritor si usor de digerat, in special daca il servim copiilor.
Putem adapta aceasta reteta astfel incat anumite ingrediente sa fie in cantitate mai mica, daca un anumit gust nu este pe placul celor mici. De ex, usturoiul poate sa fie adaugat in cantitate mai mica.
Reteta de pui cu salsa este delicioasa, arata apetisant si va fi, cu siguranta, unul din felurile preferate de mancare pentru copii.
Varza cu carne de porc reprezinta un meniu tipic romanesc care, desi nu este unul complex, luxuriant prin paleta cromatica sau cea a ingredientelor, poate garanta multumirea musafirilor de fiecare data.
Varza cu carne este si pe placul copiilor chiar si atunci cand refuza multe alimente, fiind o mancare gatita excelenta la gust.
Aceasta reteta de orez cu lapte si sirop de prune este cea mai buna alegere pentru o gustare dulce. Mai ales in cazurile in care copiii se constipa, sosul de prune este perfect pentru a regla tranzitul intestinal.
Copiii care au inceput diversificarea pot fi incantati de a manca orez cu lapte la micul dejun sau ca simpla gustare. Renuntati la zahar, daca gatiti reteta pentru copii mai mici de 1 an. Sosul poate fi facut din prune si stafide maruntite.
Preparatele culinare cu ficat sunt gustoase si mai ales bogate in elemente nutritive pentru organism. Proaspat si corect preparat, ficatul este indicat in alimentatia copiilor.
Iata o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat si care poate fi gatita pentru masa de pranz.
Varza cu prosciutto la cuptor este o reteta perfecta pentru un pranz delicios in familie.
Prepararea dureaza o ora si jumatate, dar efortul merita fiindca vei obtine o mancare delicioasa.
Varza alba este recomandata ca tratament naturist pentru anemie, diabet zaharat sau afectiuni renale, dar si pentru hemoroizi. Contine vitamina A si ajuta la repararea tesuturilor. Este indicata ca aliment in dieta copiilor, in special cruda, in salate, dar si ca ingredient in mancare.