Iata o varietate de retete la aburi care sunt recomandate mai ales cand pregatesti retete culinare pentru copii. Gatitul la aburi este o metoda sanatoasa de preparare a mancarii fiindca elementele nutritive din ingrediente nu sunt distruse. In plus, legumele si fructele isi vor accentua gustul si nu vor suferi modificari mari de textura.
Salata de sfecla rosie, nuci, macris si sos de curry reprezinta un meniu usor, nutritiv, ideal si pentru persoanele care doresc sa se mentina in forma.
Sfecla rosie contribuie la metabolism si la procesul de producere a celulelor rosii. Desi are beneficii extraordinare pentru sanatate, trebuie oferita cu precautie bebelusilor, fiindca are un continut ridicat de oxalati. De preferat este sa fie oferita bebelusilor mai mari de 1 an si in cantitati moderate.
Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.
Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.
Piure de mere coapte cu banană este o reteta perfecta pentru micul dejun.
Mărul este potrivit pentru începerea diversificării alimentaţiei şi în combinaţie cu banana oferă vitaminele şi mineralele necesare bebeluşului. Banana trebuie introdusă treptat în alimentaţie, respectând regula celor 3 zile. Aşadar poţi adăuga doar o feliuţă de banană dacă oferi pentru prima oară acest aliment bebeluşului tău, apoi câtea felii de banană şi a treia zi o jumătate de banană.
Dacă bebeluşul nu este foarte mâncăcios, poţi înjumătăţi cantităţile ingredientelor.
Oua Benedict este o reteta poate un pic complicata dar efortul merita pe deplin. Gustul obtinut in final este extraordinar si merita sa investesti un pic de energie si timp daca vrei sa pregatesti ceva deosebit.
Aceasta reteta este de origine americana si are in compozitie briose englezesti dar si alte ingrediente care ii confera nu doar un gust delicios, dar si un aspect unic.
Prajitura Alba ca Zapada este o reteta pregatita in mod traditional de mamici, transmisa de multe generatii. Este o prajitura care nu se prepara foarte greu dar necesita un timp mai mare de asteptare.
Cu siguranta alegeti aceasta reteta cand pregatiti o masa festiva si nu un desert rapid. Chiar si asa, prajitura Alba ca Zapada este o optiune delicioasa pentru un desert bun, pregatit in casa.