Garnituri de legume - cele mai bune retete culinare gatite pentru a obtine o garnitura de legume perfecta si delicioasa la orice fel principal de mancare.
Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.
Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata.
Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.
Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.
Salata calda de cartofi cu linte si capere reprezinta un mod excelent de a incepe masa. Este o reteta usoara, cu un gust aromat si se pregateste intr-un timp scurt.
Salata poate fi servita la pranz, inainte de meniul principal, desi de cele mai multe ori este suficienta, pentru ca atat lintea cat si cartofii ii confera satietatea. Este bogata in proteine si vitamine, asa ca este potrivita mai ales pentru meniul copiilor.
Gateste aceasta reteta de Ghiveci de legume la tigaie daca vrei sa pregatesti mancare pentru copiii mai mici de 2-3 ani.
Acesta reteta este nu doar gustoasa, dar si usor de pregatit. Va fi indragita chiar si de copii si are un continut variat de legume care confera un gust placut. In functie de preferintele copiilor, puteti ajusta cantitatile de legume (de ex, sa puneti mai mult dovlecel si mai putini ardei, sau invers).