Retete cu dovlecei care te vor ajuta sa pregatesti mancaruri variate, delicioase, mai ales pentru ca dovleceii pot fi adaugati in nenumarate combinatii.
Dovleac cu sos de soia si tarhon constituie un aperitiv foarte usor de pregatit si delicios.
Acest fel de mancare este rapid, poate sa fie servit copiilor si are un gust foarte bun si aromat. Reteta se prepara in doar 15 minute, de aceea este potrivit cand vreti sa gatiti o reteta rapida pentru copii sau intreaga familie. Dovleacul poate sa fie folosit si drept garnitura pentru alte feluri de mancare.
Salata de vara de dovlecei cu seminte de pin si parmezan reprezinta un aperitiv usor, potrivit pentru zilele fierbinti de vara cand gatitul la foc devine o corvoada. Prospetimea dovleceilor si gustul fin, dulce al cascavalului ne fac sa pasim cate putin in bucataria italieneasca de unde vine de fapt acest preparat.
Supa cremă de morcov cu dovlecel şi păstârnac este o reţetă potrivită pentru începutul diversificării, ambele legume fiind tolerate bine de sistemul digestiv al bebeluşului.
Supa este bine să fie introdusă în alimentaţie la masa de prânz iniţial. Apoi, se poate servi această supă şi seara, adăugând în ea alte legume (rădăcină de pătrunjel, ţelină) sau cereale (ovăz, mei, pesmet). Morcovul să fie cât mai dulce şi de culoare portocaliu-aprins. Alege un dovlecel mai mic si proaspăt pentru aceasta reţetă.
Gateste aceasta reteta de Ghiveci de legume la tigaie daca vrei sa pregatesti mancare pentru copiii mai mici de 2-3 ani.
Acesta reteta este nu doar gustoasa, dar si usor de pregatit. Va fi indragita chiar si de copii si are un continut variat de legume care confera un gust placut. In functie de preferintele copiilor, puteti ajusta cantitatile de legume (de ex, sa puneti mai mult dovlecel si mai putini ardei, sau invers).
Ciorba de dovlecei cu perisoare este o reteta recomandata pentru un pranz rapid si delicios.
Este o reteta perfecta si pentru copii, mai ales in perioada diversificarii alimentatiei cand a fost deja introdusa carnea in meniu.
Dovlecelul este o leguma care se digera usor si ajuta la reglarea tranzitului intestinal, asa ca este o buna optiune in combinatie cu perisoarele.
Caponata este o mâncare siciliană de vinete, ţelina si roşii. In funcţie de zonă, reteta de caponata, ingredientele şi modul de preparare diferă, dar gustul rămâne la fel de apetisant iar baza retetei se respecta.
Caponata poate fi servită cu diverse tipuri de pâine sau crostini, dar preferatele noastre sunt cele care conţin usturoi. Caponata poate fi păstrată la frigider mai multe zile.