Retete de 30-60 minute ca timp de pregatire, recomandate cand vrei sa gatesti o mancare mai complexa sau care necesita un timp mai mare de pregatire a ingredientelor.
Aceasta reteta de turta dulce in forma de omuleti este una din preferatele copiilor si poate fi pregatita in familie. Copiii vor fi incantati nu doar de forma prajiturilor, dar vor fi entuziasmati sa participe la ornarea omuletilor si la modelarea lor.
Turta dulce este un desert gustos, moale si potrivit sarbatorilor de iarna. Atat copiii mai mari, cat si cei mici vor prefera acest desert care se pastreaza foarte bine cateva zile.
Iata care sunt ingredientele si modalitatea de preparare a omuletilor din turta dulce.
Aceasta reteta de tortulet de Craciun este o varianta usoara si rapida de a pregati o mica surpriza copiilor in seara de Craciun sau de a gati un desert pentru o cina linistita in familie.
Reteta poate fi adaptata propriilor voastre preferinte, de aceea puteti alege sa ornati tortuletul in alt mod decat cel prezentat in aceasta reteta. In loc de martipan puteti adauga firimituri de biscuite sau alt tip de glazura.
Iata ingredientele si modul de pregatire a unui tortulet de Craciun.
Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat.
Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati.
Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan.
Reteta de stele cu scortisoara este o reteta de fursecuri in forma de stea, glazurate cu martipan. Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de Craciun sau pentru serile mai reci cand vreti sa va bucurati de o gustare buna alaturi de un ceai aromat sau o ciocolata calda.
Este o reteta de fursecuri care se prepara usor, iar aroma de scortisoara se imbina perfect cu migdalele si martipanul. Stelele pot fi pastrate la rece, in cutii de sticla inchise etans care le conserva gustul si fragezimea.
Iata mai jos care sunt ingredientele pentru fursecurile in forma de stele cu scortisoara si modalitatea de preparare a acestei retete culinare.
Reteta de friptura picanta de miel este potrivita pentru cei care prefera carnea de miel sau pentru perioada sarbatorilor pascale. Friptura de miel constituie un meniu elegant si satios, aromat si nutritiv. Carnea de miel este o sursa buna de proteine, de vitamina B12 si B3. Mielul este o carne cu putine grasimi saturate, iar atunci cand este pregatit corect, aduce toate beneficiile.
Supa de conopida si sofran este gustoasa si are o textura si o culoare placuta, fiind o reteta usor de pregatit. Constituie un aperitiv grozav servit in perioada sarbatorilor.
Daca nu aveti la dispozitie pasta de seminte crude de susan pregatita in casa, atunci se poate folosi o pasta de seminte de susan din comert.
Pieptul de pui cu lamaie si salsa de busuioc reprezinta un meniu racoritor si usor de digerat, in special daca il servim copiilor.
Putem adapta aceasta reteta astfel incat anumite ingrediente sa fie in cantitate mai mica, daca un anumit gust nu este pe placul celor mici. De ex, usturoiul poate sa fie adaugat in cantitate mai mica.
Reteta de pui cu salsa este delicioasa, arata apetisant si va fi, cu siguranta, unul din felurile preferate de mancare pentru copii.