Semnificatia numelui Andrei

Semnificatia numelui Andrei este „curajos, puternic,masculin”.

Scriere originala: Андрей (rusa, bulgara) Pronuntie: ahn-DRYAY (rusa) Forma romana pentru ANDREW si varianta de scriere ruseasca si bulgara pentru ANDREY.

Ce semnifica numele Andrei?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Andrei, vom vedea ca acest nume provine din grecescul Andreas, un nume derivat din „andreios” care inseamna „masculin” si „aner” care inseamna barbat. In noul testament, Andrei a fost primul discipol al lui Iisus; el a predicat in zona Marii Negre si legendele spun ca a fost crucificat.

Originea numelui Andrei

Originea numelui Andrei este grecescul Andreas, un nume folosit frecvent in comunitatea crestina si care a devenit tot mai popular in Evul Mediu.

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Andrei

Un baiat cu numele Andrei are o personalitate complexa si va fi caracterizat de o forta masculina, activa, autoritara, care isi doreste independenta si are tendinta sa ii domine pe ceilalti, insa in acelasi timp va avea o doza de timiditate si sensibilitate. De aceea, baietii cu numele Andrei sunt increzatori, carismatici, energici si pasionati.

Un baiat numit Andrei va avea nevoie de incurajarea parintilor, de un mediu competitiv in care sa se dezvolte si de acces la un spatiu in care invata din practica, nu doar din carti. Are sanse mari sa ajunga un adult cu mult succes in domeniul ales, sa faca performante de necrezut si sa isi intemeieze o familie frumoasa. Este pasional si pune suflet in relatiile pe care le are, isi trateaza cu respect prietenii si este o persoana de incredere.

Semnificatia numelui Andrei in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Andrei are numarul 33, ceea ce inseamna ca o persoana cu acest nume are inclinatii spre voluntariat, are un simt al datoriei ridicat si vrea sa daruiasca lumii din care face parte ceva bun. Andrei este creativ, energic, optimist si expresiv. Este curajos, ambitios si inteligent, are o fire optimista si altruista, de aceea se imprieteneste usor cu ceilalti si are in general multi prieteni.

Baietii cu numele Andrei au un spirit de lider innascut, sunt buni organizatori si deseori vor conduce echipele din care fac parte spre succes. Au incredere in sine si sunt perseverenti, tind mereu spre perfectiune si isi indeplinesc obiectivele atunci cand doresc asta. Domeniile potrivite pentru un baiat cu numele Andrei sunt: invatamantul, cultele religioase, ecologia, marketingul.

Andrei in calendarul crestin-ortodox

ZI de sarbatoare: 30 noiembrie, Sfantul Apostol Andrei

Sfantul Andrei, inainte de a deveni ucenic al lui Hristos, a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. Sfantul Andrei a murit ca martir la Patras. Desi noua ne este cunoscuta traditia care afirma ca Apostolul Andrei a murit pe o cruce in forma de X, se sustine ca aceasta traditie dateaza din secolul al XIV-lea.

Alte nume de baieti inrudite cu Andrei sunt:

Vei avea gemeni? Nume de fete inrudite cu Andrei sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies