Semnificatia numelui Cristian

Semnificatia numelui Cristian este „mesia” sau “cel uns”.

Ce semnifica numele Cristian?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Cristian, vom vedea ca acest nume provine din latinul Christianus, care la randul sau provine de la Christus. In cultura romaneasca, Cristian sau Cristi este un nume frecvent intalnit, fiind apreciat de familiile crestine.

Originea numelui Cristian

Originea numelui Cristian este grecescul Christos, care este o traducere a termenului ebraic מָשִׁיחַ  care inseamna mashiyach, adica mesia - cel “uns”.

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Cristian

Baietii cu numele Cristian sunt puternici, indrazneti si au o personalitate atractiva. Sunt creativi si ingeniosi, le place sa comunice eficient, au o abordare optimista asupra vietii. Sunt generosi, independenti si reusesc sa treaca peste provocarile din viata lor cu mult curaj si perseverenta.

Un baiat cu numele Cristian este mai degraba introvertit, rareori vorbeste despre ceea ce simte, isi alege cu foarte mare atentie prietenii si doar pe aceia care se ridica la nivelul asteptarilor lui. Prefera sa fie singur sau sa socializeze in cercuri restranse. Cristian este un copil afectuos, atent la nevoile parintilor sai si care are nevoie din partea lor de iubire si  incurajare.

Cristian prefera activitatile bine organizate, este perfectionist si are aspiratii inalte. Este generos si vrea sa ajute, de aceea se va implica in diverse campanii umanitare sau actiuni menite sa sprijine oamenii neajutorati.

Cristian va prefera sa lucreze in domenii precum: IT-ul, psihologia, medicina, dreptul. Va face insa performanta si in profesii liberale, avand capacitatea intelectuala si perseverenta in a-si atinge obiectivele.

Semnificatia numelui Cristian in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Cristian este caracterizat prin complexitate si incredere in fortele proprii. Desi uneori persoanele cu acest nume demonstreaza sensibilitate si vulnerabilitate, in general, cei mai multi baieti cu acest nume sunt responsabili, hotarati, au o doza ridicata de mandrie si manifesta deseori generozitate.

Un baiat cu numele Cristian va avea un caracter bland, va fi carismatic si norocos in viata. Va fi un bun comunicator, cu un simt ridicat al prieteniei si care transmite foarte bine celor din jur ceea ce isi doreste. Are un simt critic bun, ii place sa fie admirat si sa creeze relatii de prietenie.

Cristian in calendarul crestin-ortodox

Zi de sarbatoare: 25 decembrie, Nasterea lui Iisus Hristos.

Cristian este sarbatorit in ziua de 25 decembrie, cand sarbatorim si Nasterea lui Iisus Hristos.

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies