Semnificatia numelui Alexandru

Semnificatia numelui Alexandru este in stransa legatura cu originea greceasca a acestui nume. Scrierea originala a numelui este Αλεξανδρος (Alexandros in greaca veche), "aparator" format din αλεξω (alexo) "a apara, a ajuta" si ανηρ (aner) "om" (la genitiv ανδρος).

Ce semnifica numele Alexandru?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Alexandru, vom vedea ca acesta provine din grecescul Aleksandros care inseamna protector, aparator al oamenilor.

Originea numelui Alexandru

Originea numelui Alexandru provine din cele mai vechi nume grecesti, existand atestari din anul 1280 I.H. cu privire la Alexandru, un conducator al vremurilor respective despre care povesteste Homer. De asemenea, Alexandru al III-lea al Macedoniei a fost o sursa de inspiratie pentru cei care au purtat acest nume din generatie in generatie.

Trasaturi de caracter pentru baietii cu numele Alexandru

Alexandru este un copil destul de fragil, care se va manifesta mai agresiv atunci cand este furios. Isi controleaza mai greu emotiile pentru ca este un copil energic si extrovertit. Ii plac activitatile in care poate sa construiasca diverse jucarii, sa decupeze si sa creeze lucruri noi. Prefera domenii legate de fizica, stiintele matematice si sport.

Lui Alexandru ii place sa fie inconjurat de prieteni sau alti oameni, are o putere mare de convingere si ii place sa fie in pozitia de lider. Inca de mic manifesta un comportament de aparator si justitiar. Se implica cu pasiune in ceea ce face si are nevoie de comunicare permanenta cu parintii sau fratii sai.

Alexandru, la varsta adulta, este un barbat energic, curajos, cu o oarecare duritate dar care ascunde sensibilitatea lui. Este deseori timid, dar are vointa si curaj pentru a isi invinge aceasta timiditate. Are o mare putere de adaptare, se intelege bine cu oamenii profesionisti si seriosi din jurul sau, are capacitatea de a intui foarte bine adevarul sau minciuna.

Alexandru poate avea o oarecare inclinatie spre afaceri, dar reuseste sa se descurce bine mai ales in domeniile legate de stiinta: informatica, fizica, chimie. Este atras de sport si activitatile sportive, de aceea poate sa urmeze si aceasta cale in cariera sa sau sa urmeze un anumit sport mai multi ani. Poate sa aiba o meserie in vanzari, domeniul bancar, comert, dar poate sa lucreze la fel de bine si un jurnalism sau in pozitii unde este necesara comunicarea (purtator de cuvant, PR).

Semnificatia numelui Alexandru in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Alexandru are cifra 9, adica are o personalitate puternica, este altruist, sociabil, creativ, comunicativ. Este idealist, implicandu-se in cazuri sociale si activitati in care poate ajuta oamenii, dar ramane totusi bine conectat la realitatea cotidiana si gaseste mijloace prin care sa isi atinga obiectivele materiale. Este organizat, responsabil si plin de energie, cucerind oamenii din jur prin carisma sa.

Alexandru poate sa fie uneori incapatanat, gelos, superficial si posesiv, sa manifeste aroganta si sarcasm in diverse situatii in care nu se simte confortabil. Invata de-a lungul vietii sa fie mai responsabil si devotat oamenilor din jur si sa fie mai tolerant cu greselile celorlalti. Are capacitatea de a fi lider si de a gandi in afara cutiei, de a schimba decursul unor actiuni sau de a influenta viitorul unui grup mare de oameni.

Alte nume asemanatoare, care au derivat din el: Alexandra, Lixandru, Lisandru, Sandru, Alexandrin, Sandu, Sandel, Ducu.

Numele de Alexandru a fost purtat de personalitati puternice precum:  Alexandru cel Mare (Alexandru al III-lea al Macedoniei), Alexandru cel Bun, Alexandru Lapusneanu, Alexandru Ioan Cuza, Alexandru Macedonski, Alessandro Volta, Alexandre Dumas, Aleksandr Puskin.

Alexandru in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 30 august - Sfantul Alexandru

Sfantul Alexandru este praznuit pe 30 august. Sfantul Alexandru a fost episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte.

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de baieti dupa origine

Modifică setările cookies